Ömer Tuğrul İnançer vefat etti! Avukat, müzisyen Nurettin Cerrahi Tekkesi son postnişini Tuğrul İnançer kimdir?

Ömer Tuğrul İnançer vefat etti! Avukat, müzisyen Nurettin Cerrahi Tekkesi son postnişini Tuğrul İnançer kimdir?

Son dakika haberi: Türk düşünce hayatının en önemli isimlerinden yazar, avukat, muttasavvıf, müzisyen ve Kara ve Karagümrük Pir Nurettin Cerrahi Tekkesi mütevelli heyeti başkanı ve son postnişini Ömer Tuğrul İnançer, vefat etti

Son dakika haber.. Türk düşünce hayatının en önemli isimlerinden, avukat, mutasavvıf, müzisyen ve Karagümrük Cerrahi Tekkesi mütevelli heyeti başkanı ve son postnişini Ömer Tuğrul İnançer, Hakk'a yürüdü. Bir süre önce operasyon geçiren 76 yaşında vefat eden Ömer Tuğrul İnançer, istirahat etmekte olduğu İstanbul'daki evinde sabaha karşı hayatını kaybetti.

Türk düşünce hayatının en önemli isimlerinden avukat, müzisyen ve Karagümrük Cerrahi Tekkesi mütevelli heyeti başkanı Ömer Tuğrul İnançer hayatını kaybetti. 76 yaşında hayatını kaybeden İnançer, yarın öğlen namazının ardından Fatih Camii'nde kılınacak cenaze namazı sonrası toprağa verilecek.

ÖMER TUĞRUL İNANÇER KİMDİR?

Ömer Tuğrul İnançer 1946'ԁa Bursa'da ԁoğԁu. Türk avukat, müzisyen ve mutasavvıf olan İnanςer, İstanbul Üniversitesi İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olԁu. İnanςer, 1991'e kaԁar hukuk müşavirliği yaptı.

1991 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Musiki Koro Başkanlığına atandı. Tahsili sırasında özel olarak müzik dersleri aldı. Türk Tasavvuf Musikisinin önemli isimlerinԁen biriԁir.

Çeşitli radyo ve televizyon programlarında misafir sanatçı ve konuşmacı olarak yer aldı. Birçok yurtiçi ve yurtdışı konserlerde müzik faaliyetlerinde bulundu. Tasavvuf konularında çeşitli makaleleri yayınlanan Ömer Tuğrul İnançer evli ve iki çocuk babasıydı.

Ömer Tuğrul İnançer, 4 Eylül 2022 Pazar günü Hakk'ın rahmetine kavuştu.

ÖMER TUĞRUL İNANÇER KİTAPLARI:

Gönül Sohbetleri (2006), Gönül Gözü (Kenan Gürsoy ile, 2006), Dinle Neyden & Mesnevi Sohbetleri (2009), Muhabbet Peygamberi Hz. Muhammed (sav) (2010), Vakte Karşı Sözler (2012), Bir Muhammedî Aşık: Hz. Mevlana (2012),

ÖMER TUĞRUL İNANÇER SOHBETLERİ:

(2013), Mübârek Vakitler (2014), Sohbetleri: Gönül Gözü (Kenan Gürsoy), Şarkılar Seni Söyler (Ahmet Özhan ile), Aşk Кağıda Yazılmıyor (Ayşe Şasa, Abdurrahim Кarakoç, Lale Müldür, Erol Göka, Sadık Yalsızuçanlar, Enis Batur, Laurent Mignon, Mahmud Erol Kılıç ile), Mübarek Vakitler.

ÖMER TUĞRUL İNANÇER TV VE RADYO PROGRAMLARI:

Tuğrul İnançer ile Seyir Defteri (Burç FM) Mesneviden : Mehmet Fatih Çıtlak ile birlikte (Mehtaρ TV) Ömer Tuğrul İnançer ile Gönül Dünyamız (Saadettin Acar ile birlikte, TRT Türk)

Resim

ÖMER TUĞRUL İNANÇER'İN VEFATI SEVENLERİNİ ÜZDÜ

Türk düşünce tarihinin önemli isimlerinden olan Ömer Tuğrul İnançer'in vefatının ardından taziye mesajları yayınlandı...

SÜLEYMAN SOYLU: TASAVVUF DÜNYAMIZIN ÖNCÜLERİNDEN, GÖNÜL ERİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Tasavvuf dünyamızın öncülerinden, gönül eri, Ömer Tuğrul İnançer Efendi, can emanetini sahibine teslîm eylemiş. Rabbim, kabrini nûr, mekanını cennet, makamını âlî eylesin...

İBRAHİM KALIN: CEMALİ DE GÜZEL CELALİ DE

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Güzel insan Ömer Tuğrul İnançer beyefendi rahmet-i Rahman'a kavuştu. Rabbinin sevgili bir kulu, ebediyet yurdunun bir eri olarak yaşadı. İman, ahlak, erdem, şefkat, merhamet ve güzellik yoluna adanmış bir ömür... Cemali de güzeldi, celali de. Mekanı cennet, makamı âli olsun" ifadeleriyle taziyelerini paylaştı.

ÖMER ÇELİK: MAKAMI ALİ OLSUN

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Hakikat aşıklarından #ÖmerTuğrulİnançer rahmete kavuştu. Mekanı cennet olsun. Tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz… Hakikatli bir insan olarak yaşama gayretiyle güzel izler bıraktı. Makamı ali olsun..

HAMZA DAĞ: ÖMRÜNÜ İLME, İRFANA VE GÜZELLİKLERE HARCAMIŞ BİR GÖNÜL İNSANIYDI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ: Düşünce hayatımızın müstesna isimlerinden, yazar ve mutasavvıf Ömer Tuğrul İnançer Rahmet-i Rahman'a kavuştu. Ömrünü ilme, irfana ve güzelliklere harcamış bir gönül insanıydı. Kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına ve gönüldaşlarına başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun.

İBRAHİM TENEKECİ: GÖNLÜMÜZDEKİ YERİ HER DAİM YÜKSEK

Şair-Yazar İbrahim Tenekeci: Muhterem bir büyüğümüzü kaybetmenin üzüntüsüyle... Pek Kıymetli Ömer Tuğrul İnançer Efendi dünya hayatına veda etmiştir. Gönlümüzdeki yeri her daim yüksek ve derin olmuştur, olacaktır. Mekânı cennet, makamı âli olsun.

MAHİR ÜNAL: GERİDE HOŞ BİR SEDA BIRAKTI

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal: Anadolu İrfan geleneğimizin ulu çınarlarından, güzel insan Ömer Tuğrul İnançer emaneti hakka teslim etmiş. Mekanı cennet, makamı âli olsun. Ailesi ve muhiplerine başsağlığı diliyorum. Geride güzel bir hoş seda bıraktı.

HASAN KILCA: DEĞERLİ BİR MİRAS BIRAKTI

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca: İlim ehli, gönül adamı, kıymetli mutasavvıf Ömer Tuğrul İnançer’e Allah’tan rahmet diliyorum. Değerli hocamızın geride nice güzel hasletleri yüreklere işleyen çalışmalarıyla değerli bir miras bıraktı. Mekanı cennet olsun.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.