Oltaya takılan köpek balığını güçlükle çektiler

Oltaya takılan köpek balığını güçlükle çektiler

Antalya'nın sularında balık avlayan bir grup balıkçı, oltalarına dünyanın en büyük kıyısal köpekbalığı türlerinden biri olan kum köpekbalığını takıyor. Uzun uğraşlar sonucu yakalanan dev balık, zarar görmeden tekrar denize bırakılıyor.

Antalya'nın turkuaz sularında, balık avı yapmak için denize açılan balıkçılar, alışılmadık bir misafirle karşılaştılar. Kemer ilçesi Beldibi açıklarında tekneyle denize açılan Yusuf Kara ve arkadaşları, oltalarını atarken, dünyanın en büyük kıyısal köpekbalığı türlerinden biri olan kum köpekbalığını yakaladılar.

Oltaya takılan köpek balığını güçlükle çektiler

1 metrelik dev köpekbalığının oltaya takılmasıyla birlikte, ekip uzun süren bir mücadele verdi. Ancak balığın yakalanmasının ardından, balıkçılar zarar vermeden onu tekrar denize bıraktılar. Bu etkileyici olay, teknede bulunan diğer arkadaşlar ve çevredeki insanlar tarafından merakla izlendi ve birçok kişi tarafından cep telefonlarıyla kaydedildi.

Oltaya takılan köpek balığını güçlükle çektiler

Balıkçı Yusuf Kara, olayı şu şekilde anlattı: "Kemer Beldibi bölgesinde balık çiftliklerinin yakınında yakaladık. Biz başka bir balığa atarken kum cinsi balığı yakaladık. Bizi çok uğraştırmasına rağmen su üzerine çıkardık. Balık yakalanması yasak olduğu için hiçbir zarar vermeden geri bıraktık."

Bu olay, doğanın güzelliklerini keşfetmek için denize açılanların yaşayabilecekleri sürprizlerin bir örneği olarak kaydedildi. Antalya'nın zengin deniz yaşamı, balıkçılar ve deniz severler için her zaman heyecan verici anlar sunmaya devam ediyor.

Oltaya takılan köpek balığını güçlükle çektiler

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.