Okulun neşesini "cuma renkleri" belirliyor

Okulun neşesini "cuma renkleri" belirliyor

Sakarya'nın Serdivan ilçesindeki Yunus Emre İlkokulunda görevli öğretmenler, Eğitimde Motivasyon ve Katılımcılığı Artırma Projesi kapsamında "cuma günü ortak bir renkte buluşalım" etkinliği düzenliyor- Her hafta kendi aralarında belirledikleri renklere gö

SAKARYA (AA) - ONUR ORHAN/İBRAHİM YOZOĞLU - Sakarya'nın Serdivan ilçesinde Yunus Emre İlkokulundaki öğretmenler, Eğitimde Motivasyon ve Katılımcılığı Artırma Projesi kapsamında "cuma kıyafeti" adı altında etkinlik düzenleyerek, her cuma aynı renkte elbise giyip derslere giriyor.

Eğitimi eğlenceli hale getirmek için kadın erkek tüm öğretmenlerin cuma gününe özel uyguladığı projeyle tüm okul derslerine daha mutlu katılıyor.

Öğretmenler, bir hafta önce belirlediği renkte, elbiselerini veya aksesuarlarını giyerek okula geliyor. Erkek öğretmenler pembe, lila, mor gibi renklerde zorlansa da bu renklerde kravat veya mendil gibi aksesuarlar takarak kıyafet bütünlüğünü bozmamaya çalışıyor.

- Uymayana "tatlı" ceza

Bazı öğretmenler ise zorlayıcı renklerde kıyafet bütünlüğünü bozarak arkadaşlarına tatlı ısmarlamaya razı oluyor.

Öğretmenler için "cuma kıyafeti" uygulaması adeta cuma neşesine dönüşürken, odalarında dostlukları pekişen öğretmenler, derslerine mutlu giriyor. Öğretmenlerden pozitif enerji alan öğrenciler ise öğretmenlerinin bu uygulamasını takip ederek aralarında değerlendirme yapıyor, derslerine daha iyi motive oluyor.

- "Etkinlik, birlik ve beraberlik açısından çok önemli"

Yunus Emre İlkokulu Müdürü İbrahim Navruz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün eğitimde motivasyonu artırma konusunda bir proje başlattığını söyledi.

Proje kapsamında okulda öğretmen ve öğrencilere yönelik çeşitli etkinlikler düzenlediklerini aktaran Navruz, "Cuma günü ortak bir renkte buluşalım, etkinliği yapıyoruz. Öğretmenlerimiz ortaklaşa bir renk tayin ediyorlar, cuma günü herkes o renkte bir giysi veya aksesuar ile okula gelmekte. Birlikte hatıra fotoğrafı çekerek okul panosunda sergiliyoruz." diye konuştu.

Navruz, eğitimde motivasyonu artıran projenin büyük beğeni topladığını vurgulayarak, birlik ve beraberlik açısından çok önemli olduğuna inandıkları projeyi sonuna kadar devam ettirmek istediklerini söyledi.

Öğretmenlerin büyük sevinçle derslere girdiğini belirten Navruz, projenin diğer öğretmenlere de örnek teşkil edeceğine inandığını sözlerine ekledi.

- "Hayatımıza renk katmak istedik"

Projeye öncülük eden sınıf öğretmeni Nagehan Kayalı da amaçlarının dayanışmayı sağlamak olduğunu vurguladı.

Kayalı, projeye ilk başta küçük bir etkinlik olarak başladıklarını ancak bütün öğretmenlerin katıldığını anlatarak, şöyle devam etti:

"Özellikle erkek öğretmen arkadaşlarımı tebrik etmek istiyorum çünkü onlar bize her renkte uymaya gayret gösterdiler. 'Leopar' dedik, onda da yine desteklerini esirgemediler, mendil de olsa yine ceplerine koydular. Hepsine gerçekten çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir projeydi. Amacımız eğlenmekti, hayatımıza biraz renk katmaktı, hayatı canlandırmaktı. Bugün de kırmızıyız. Biz mutluyuz, cumadan cumaya hayatımızı ufak da olsa renklendiriyoruz."

Kayalı, öğrencilerin de kendilerini takip ettiklerini dile getirerek, "Hatta bu sabah sınıfa girer girmez kendi aralarında konuşuyorlar. 'Demek ki bugün cuma gününün rengi kırmızı.' Kendi aralarında bizi değerlendiriyorlar, bakıyorlar, hoşlarına gidiyor. Onlar mutlu oluyor, biz de mutlu oluyoruz." dedi.

Sınıf öğretmeni Banu Karagöz ise renk kartelası gibi cuma günleri sabah düdükle yoklama yaptığını belirterek, cezaya kalmaları durumunda bir şeyler ikram edildiğini belirtti.

"İyi oldu, hayatımız renklendi." diyen Karagöz, işlerinin zaten hareketli ve mutlu bir iş olduğunu, buna eğlence bölümünü eklediklerini kaydetti.

- Leopar desenli kıyafet ceza getirdi

Sınıf öğretmeni Aydın Balbay da kadın kıyafetlerinin daha hesaplı olduğu için erkek öğretmenlerin bütçeyi biraz aştığını bildirerek, pembe renk ve leopar desenli kıyafetlerden dolayı erkeklerin ceza aldığını dile getirdi.

Ceza almamak için bazı erkek öğretmenlerin leopar desene ve pembe renge uyduğuna dikkati çeken Balbay, "Cezamızı da çektik, mutluyuz, o da güzel oldu, burada hep birlikte tatlıya doyduk o günlerde. Cezaya uyan arkadaşlarla aramıza biraz mesafe de koyduk." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :