Okullarda karne heyecanı

Okullarda karne heyecanı

NİĞDE (AA) - Niğde'de 72 bin 870 öğrenci karne heyecanı yaşadı.Vali Ertan Peynircioğlu, Kemal Aydoğan Ortaokulunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada,...

NİĞDE (AA) - Niğde'de 72 bin 870 öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Vali Ertan Peynircioğlu, Kemal Aydoğan Ortaokulunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, karne almanın önemli ancak hayatta her şey demek olmadığını söyledi.

Peynircioğlu, karnenin derslerdeki performansı ölçtüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"Ama sizin hayat başarınızın bir garantisi değil veya göstergesi değil. Önemli olan derslerde olduğu kadar hayat başarısını yakalayabilmektir. Hayatta iyi insan olabilmektir. İyi insan, insanların, komşularının, aile efradının, arkadaşlarının kendisinden emin olduğu insandır. Arkadaşlarına, etrafına, dostlarına ve insanlara kötülük gelmeyeceğine emin olunan insandır. Sizler bizim geleceğimizin teminatısınız. Güzel bir yaz tatili diliyorum, bol bol kitap okumanızı öneriyorum."

İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar da öğrencilere karnelerindeki notlarına göre değer vermediklerini, her koşulda kendilerini sevdiklerini belirtti.

Yaşar, "Yaz tatilini sosyal sportif ve kültürel faaliyetlerle geçirirken eksiklikleriniz telafisini yapmaya çalışın." dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler şiir okudu, folklor gösterisi yaptı.

Vali Peynircioğlu, öğrencilere karne dağıttı.

Törene Garnizon Komutanı Albay İbrahim Taşkın, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve kurum müdürleri katıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler