Okullar hangi illerde, kaç gün tatil edildi?

Okullar hangi illerde, kaç gün tatil edildi?

Okulların tatil edildiği iller hangileri? Batman'da okullar kaç gün tatil? Hakkari'de okullar tatil mi? Üniversiteler de tatil mi? Diyarbakır'da okullar kaç gün tatil? Muş'ta okullar tatil edildi mi? Batman'da durum nedir? Tunceli ve Bitlis...

Okulların tatil edildiği iller hangileri? Batman'da okullar kaç gün tatil? Hakkari'de okullar tatil mi? Üniversiteler de tatil mi? Diyarbakır'da okullar kaç gün tatil? Muş'ta okullar tatil edildi mi? Batman'da durum nedir? Tunceli ve Bitlis... 

Kobani'de IŞİD ve PYD arasında yaşanan çatışmalar Türkiye'yi de karıştırdı. Birçok ilde olaylar çıktı ve bazı illerdeki okullar tatil edildi. 

Batman Valiliği, çıkan olaylar nedeniyle eğitime pazartesiye kadar ara verdi. Batman Valiliği tarafından ikinci bir emre kadar yapılan sokağa çıkma yasağı sonrasında eğitme yapılan bir günlük tatil pazartesiye kadar uzatıldı. 

Hakkari ve ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi. Yüksekova Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre Hakkari merkez Yüksekova, Çukurca ve Şemdinli ilçelerinde ilköğretim ve lise düzeyinde ki okullar 1 gün tatil edildi. Yüksekovada sessiz bekleyiş devam ederken esnaf kepenklerini açmadı.

Öte yandan Hakkari'de yaşanan olaylardan dolayı üniversitede eğitim öğretime ara verildiği bildirildi. Gün boyu devam eden olayların ardından alınan karar gereği Hakkari Üniversitesi'nde bugünden itibaren 13 Ekim 2014 tarihine kadar eğitim öğretime ara verildiği belirtildi.

DİYARBAKIR'DA DA OKULLAR TATİL

Diyarbakır'daki ilk ve orta dereceli okullar da bir gün süreyle tatil edildi. Dicle Üniversitesi de pazartesi gününe kadar (13 Ekim) eğitim ve öğretime ara verdi. Polis ekiplerinin olaylara müdahalede yetersiz kalması üzerine devreye asker girdi. Diyarbakır Valiliği’nin talebi üzerine şehrin kritik noktalarına askeri birlikler konuşlandırıldı. 

MUŞ'TA OKULLAR YAKILDI

Muş’un Varto ilçesinde, dün sabah saatlerinde başlayan olaylarda 7 okul, AK Parti ilçe teşkilat binası, kamu kurumları ile ilçede faaliyet gösteren bir dershaneye molotoflu saldırı yapıldı. Yangın çıkan kurumlarda maddi hasar oluştu. İlçede 2 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Sözde Kobani saldırılarının protesto edildiği Varto ilçesinde ortalık savaş alanına döndü. Olaylar esnasında Hürriyet İlkokulu, ortaokulu ve anaokulu, Endüstri Meslek Lisesi, Varto Anaokulu, Papatya Anaokulu, İmam Hatip Lisesi ve pansiyonu, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, PTT İlçe Müdürlüğü, AKP ilçe teşkilatı, Fem Dershanesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü atılan molotoflarla yakıldı. İlçede geniş güvenlik önlemleri alındı. İlçede 2 günlük sokağa çıkma yasağı kararı alındığı ve okulların tatil edildiği belirtildi.

BATMAN'DA OKULLAR TATİL EDİLDİ

İki gündür süren olaylar nedeniyle Valiliğin sokağa çıkma yasağının yanısıra okulları bir gün (Çarşamba) tatil ettiği Batman'da, İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı askerler kent merkezine indi. Kentte güvenlik en üst seviyeye çıkarılırken, polis araçlarından halka sokağa çıkma yasağı ilan edildiği anonslarla duyuruldu.

TUNCELİ'DE DE OKULLAR TATİL

Valilik kararıyla Tunceli'de eğitime 2 gün ara verildi. Tatvan’da 2 okulda eğitime 1 günlük ara verildi. Bitlis’in Tatvan ilçesinde Kobani’ye yapılan saldırıları protesto etmek amacıyla yapışan basın açıklamasının ardından çıkan olaylarda zarar gören 2 okulda eğitime 1 günlük ara verildi.

İlçede çıkan olaylar nedeniyle camları kırılan Fatih ve Dumlupınar ilkokulları yapılacak tadilat nedeniyle 1 günlüğüne tatil edildiği açıklandı. Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, ilçede çıkan olaylarda camları kırılan Fatih ve Dumlupınar ilkokullarında 8 Ekim Çarşamba günü için 1 günlüğüne eğitime ara verildiğini belirterek, tadilattan sonra eğitime devam edileceğini belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler