OHAL kararı alınması

OHAL kararı alınması

MASFED Yönetim Kurulu Başkanı Erkoç:- "OHAL süresi içinde demokrasimize ve milli iradeyi gasba yönelik tüm tehditlerin tamamen ortadan kaldırılacağına inanıyoruz"

ANKARA (AA) - Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç, olağanüstü hal (OHAL) ilan edilmesiyle ilgili, "Bu süre içinde demokrasimize ve milli iradeyi gasba yönelik tüm tehditlerin tamamen ortadan kaldırılacağına inanıyoruz." ifadesini kullandı.

Erkoç, yaptığı açıklamada, seçilmiş iktidarı silahla devirmeye kalkışan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin, göğsünü tanklara siper ederek demokrasiye sahip çıkan millet tarafından püskürtüldüğünü, cuntacılara karşı halkın adeta demokrasi destanı yazdığını belirtti.

Devletin kılcal damarlarına kadar sızmış paralel yapının temizlenmesinin ülkenin ve demokrasinin geleceği açısından hayati önemde olduğunu ifade eden Erkoç, OHAL ilan edilmesinin yerinde olduğunu, bu süre içinde demokrasiye ve milli iradeyi gasba yönelik tüm tehditlerin ortadan kaldırılacağına inandığını vurguladı.

Darbecilerin arkasındaki küresel odakların Türkiye ekonomisini baltalamaya yönelik kumpaslarına karşı uyanık olunması gerektiğine işaret eden Erkoç, şunları kaydetti:

"Sandıkta tecelli etmiş iradesine sahip çıkan vatansever milletimiz, bu hayasız girişime karşı gösterdiği tavırla adeta destan yazmıştır. Demokrasimize saldıran bu hainlere karşı yekvücut olup, göğsünü siper eden halkımıza, bu hayasız saldırıyı püskürten asker ve polisimize, birlik ve beraberlik ruhuyla destek veren tüm siyasi parti ve liderlerimize teşekkür ediyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. MASFED, Başkent Otomobilciler Derneği ve Otonomi çatısı altındaki otomotiv sektörü temsilcileri olarak bizler kararı destekliyor, her kesimi uygulamaya destek vermeye davet ediyoruz. Üyelerimizle birlikte her gün meydanları doldurarak demokrasi nöbeti tutan halkımızla birlikteyiz ve olmaya da devam edeceğiz. Ülkemizin, demokrasimizin, çocuklarımızın geleceği için tüm halkımızı, geleceğin büyük Türkiye'si için tüm milletimizi, bu süreçte daha sıkı sarılmaya, bir olmaya çağırıyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :