Ogün Samast 16 yıl sonra tahliye edildi

Ogün Samast 16 yıl sonra tahliye edildi

Ogün Samast, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in 2007'deki suikastında cinayetin faili olarak yakalanmış ve 16 yıl sonra cezaevinden tahliye edildi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in 19 Ocak 2007'de yaşamını yitirdiği suikastin faili olarak bilinen Ogün Samast, tam 16 yıl 10 ay sonra cezaevinden tahliye edildi. Dink'in ölümü, Türkiye'nin gündemine damgasını vurmuş, toplumda büyük bir infiale sebep olmuştu.

Olayın ardından 20 Ocak 2007'de Samsun otogarında yakalanan ve 24 Ocak 2007'de tutuklanan Ogün Samast, cezasını çekmek üzere Kandıra F Tipi cezaevine gönderilmişti. Ancak, geçen şubat ayında cezasını çektiği cezaevinden Bolu F Tipi cezaevine nakledilen Samast, bu süre zarfında kişisel gelişimi ve iyi hali nedeniyle koşullu salıverme kapsamında değerlendirildi.

Cezaevi yönetimi tarafından yapılan gözlemlerde iyi hali ve kişisel gelişimi olumlu yönde ilerleyen Samast'ın, koşullu salıverme şartlarını taşıdığına kanaat getirildi. Bu nedenle, 1 yıl önce iyi halinden dolayı cezasının dolduğu ve deneme aşamasında olduğu belirlenen Ogün Samast, bugün saat 19.50 itibarıyla Bolu F Tipi cezaevinden tahliye edildi.

Samast'ın cezaevi çıkışında ailesi tarafından karşılandığı öğrenilirken, bu gelişme toplumda tartışmalara neden oldu. Hrant Dink'in ölümüyle ilgili adalet arayışı devam ederken, Samast'ın tahliyesi, kamuoyunda yeni bir gündem oluşturdu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.