Öğretmeni ile meslektaş oldu, gününü kutladı

Öğretmeni ile meslektaş oldu, gününü kutladı

32 yıldır sınıf öğretmenliği yapan Mehmet Emin Şeker, öğrencileriyle birlikte Fevzi Çakmak Lisesi'nden 43 yıl önceki matematik öğretmeni Hasan Karlıtepe'yi Öğretmenler Günü'nde ziyaret etti.

24 Kasım Öğretmenler Günü, öğretmenlerin geçmişteki emeklerini hatırlama ve minnettarlık günü olarak kutlanırken, bu özel gün bir öğretmenin duygusal bir ziyaretiyle anlam kazandı. 32 yıldır sınıf öğretmenliği yapan Mehmet Emin Şeker, öğrencileriyle birlikte Fevzi Çakmak Lisesi'nden emekli matematik öğretmeni Hasan Karlıtepe'yi ziyaret etti.

Şeker, ziyaret sırasında öğrencileriyle birlikte Hasan Karlıtepe'nin elini öperek Öğretmenler Günü'nü kutladı. Öğretmen olmanın, öğretmenin değerini daha iyi anlamak demek olduğunu belirten Şeker, "Hazreti Ali'nin 'Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum' sözü var, biz öğretmenlerimizin ömür boyu kölesiyiz" dedi.

gun.jpg

Hasan Karlıtepe, 43 yıl önceki öğrencisi Mehmet Emin Şeker'in bu sürpriz ziyaretine duygusal bir şekilde karşılık verdi. "Çok güzel bir an oldu. Ummadığım bir şey oldu. Gerçekten içimde bir duygu sızıntısı var. Çok memnun oldum Mehmet Bey'in böyle bir karar almasına" diyen Karlıtepe, öğrencilere ve öğretmenlere saygı göstermeleri çağrısında bulundu.

Mehmet Emin Şeker'in öğrencileri de öğretmenlerine duydukları saygıyı bu ziyaretle bir kez daha gösterirken, Hasan Karlıtepe'nin eski öğrencilerinin başarılarıyla gurur duyduğu anlaşıldı. Bu anlamlı ziyaret, öğretmenlik mesleğine olan sevgi ve bağlılığın en güzel örneklerinden biri olarak kaydedildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.