Öğrencileri için 10 saatini yolda geçiriyor

Öğrencileri için 10 saatini yolda geçiriyor

Endonezyalı gönüllü öğretmen Abdül Halik, öğrencileri için günün 10 saatini yolda geçiriyor- Sembolik olarak aldığı 19 dolarlık maaş ve zorlu yolculuk öğretme aşkına engel olmuyor- Bağışlarla başlatılan bir programda öğretmenlik yapan Abdül Halik: ‘’Bu ço

CAKARTA (AA) - Endonezyalı gönüllü öğretmen Abdül Halik, öğrencilerinin eğitimden mahrum kalmaması için günde 10 saatini yolda geçiriyor.

Sulawesi Adası’nın güneyinde Maros bölgesinde yaşayan öğretmen Abdül Halik, okulun olmadığı Makassar kentine bağlı Bar Baraya köyündeki öğrencileri için zorlu koşullarda 50 kilometrelik mesafe kat ediyor.

Evi okula 25 kilometre mesafede olan Abdül Halik, 3 saat motosiklet yolculuğu ve engebeli arazideki 2 saatlik yürüyüşün ardından okula ulaşıyor ve aynı yolu kullanarak evine dönüyor.

Hidayatullah adlı yardım kuruluşunun kırsal bölgelerde eğitim hakkından mahrum kalan çocuklar için başlattığı programda gönüllü öğretmenlik yapan Abdül Halik, köydeki bir ev sahibinin tahsis ettiği bahçede dört tarafı açık, fiziki ve derslik imkanlarından yoksun bir ortamda öğrencilere ders veriyor.

Okulda yaşları 6 ile 10 arasında değişen 9 erkek ve 12 kız öğrenci bulunurken, öğrencilerin okul gereçleri de sadece kalem, defter ve birkaç kitaptan oluşuyor.

Okuldaki iki öğretmenden biri olan Abdül Halik'e verdiği dersler karşılığında ayda 19 dolarlık sembolik bir maaş ödeniyor.

Öğrencilerine günde 5 saat ders veren Abdül Halik, ‘’Bu, onların (Hidayatullah) eğitime erişimi olmayanlar için başlattıkları programlardan biri. Bu çocuklar normal bir okula gidemiyor, çünkü okul çok uzakta. Ben bu iş karşılığında aylık 250 bin rupi alıyorum. 3 ayda bir ödeme yapıyorlar. Okula gitmediğim zamanlarda bazen ders olmuyor. Genellikle haftada 3 gün geliyorum buraya. Evimle okul arasındaki mesafe büyük bir sorun.” diye konuştu.

Köydeki okulun öğrencisi olan 7 yaşındaki Cemile de, ‘’Şu anki isteğim daha rahat eğitim alabileceğim bir okul. Burada eğitim aldığım için mutluyum ama burası çok rahat değil. Özel bir evin altında eğitim görüyoruz. Umarım burada bize yeni bir okul yaparlar. Ben de büyüyünce öğretmen olmak istiyorum.’’ dedi.

Bu okul projesi, 2013’te gönüllülerden toplanan bağışlarla hayata geçirilirken, eğitimin devam etmesi ve fiziki koşulları daha iyi bir okulda eğitime başlanması için kurum bünyesinde yardım kampanyası çalışmaları devam ediyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :