Öğrencilerden Mehmetçiğe destek

Öğrencilerden Mehmetçiğe destek

Sakarya'da ilkokul öğrencileri, TSK'nin başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'na destek vermek için askerlere atkı bere ve eldivenlerden oluşan, içlerine mektup koydukları paket hazırladı- Serdivan Belediye Başkanı Alemdar:- "Çocuklarımız öğretmenleriyle Afrin'

SAKARYA (AA) - Sakarya'da ilkokul öğrencileri, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), terör örgütlerine karşı Suriye'nin Afrin bölgesinde başlattığı "Zeytin Dalı Harekatı"nda görev alan askerler için atkı bere ve eldivenlerden oluşan paketler hazırladı, mektup yazdı.

Serdivan Belediyesi Fikir Sanat Akademisinde eğitim gören ilkokul çocukları, aldıkları atkı bere ve eldivenleri ailelerinin yardımıyla paketledi. Öğrenciler ayrıca paketlere, kendilerinin kaleme aldıkları mektupları ve "İstikamet Kızılelma, sizinle beraber. Allah yar ve yardımcınız olsun", "Allah sizi korusun" yazılarıyla Türk bayraklarını resmettikleri notları da koydu.

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatan için görev yapan askerlere kolaylıklar diledi.

Öğrencilerin hazırladığı paketlerin kendisi için de sürpriz olduğunu anlatan Alemdar, şunları kaydetti:

"Çocuklarımız öğretmenleriyle Afrin'de mücadele eden, sınırlarımızın güvenliğini sağlamaya çalışan ve yarınlarımızın daha güvenli olması için mücadele eden askerlerimize destek amacıyla bir hazırlık yaptı. Eldiven, çorap, atkı gibi hediyeler alarak kendi düşüncelerini belirten mektuplar yazdı. Kendi yaptıkları resimleri, kahramanlık öykülerini onlara mektup aracılığıyla gönderdi. Çok duygulandığımı ifade etmek istiyorum. Bu ülke için orada mücadele eden askerlerimize, başta cumhurbaşkanımızın kararlı duruşu olmak üzere bu millet için fedakarlık eden, canını dişine takan tüm askerlerimize Rabbimden kolaylık diliyorum. Allah yardımcıları olsun. Bu memleketi kimse bölememiş, bölemeyecek de..."

Hazırlıklara öğrenci velilerinin de destek verdiğine işaret eden Alemdar, "Hem çocuklarının bu hassasiyetini göstermiş olmalarına hem de çocuklarının bu hassasiyetine vermiş oldukları destek için çok teşekkür ediyorum. Onlar da bu millet ve ülke için kahraman anneliklerini gösteriyorlar. Yarının askerlerinin anneleri olarak onlar da bu hazırlığın içerisindeler." değerlendirmesini yaptı.

Öğrencilerden Batın Özalp mektubuna "Değerli asker ağabeylerim, sizler bizim için Afrin'de savaşıyorsunuz. Ben de asker yaşıma gelince sizin gibi devletimi koruyacağım. Allah sizi korusun." yazdı.

Eylül Afra Bacı ise mektubunda 12,5 yaşında olduğunu dile getirerek, "Bu mücadeleyi iman ve vatan gücüyle kazanacağımıza inanıyorum, Allah'a emanet olun." dedi.

Öğrencilerin hazırladığı yaklaşık 500 paket, Afrin'de görev yapan askerlere ulaştırılmak üzere Hatay Hassa İlçe Jandarma Komutanlığına gönderilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :