Öğrenciler Muğla'nın tarihiyle buluştu

Öğrenciler Muğla'nın tarihiyle buluştu

Ağrı'dan gelen 50 öğrenci, Muğla'daki tarihi ve turistik yerleri gezdi

MUĞLA (AA) - İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen "Biz Anadolu'yuz" projesi kapsamında Ağrı'dan gelen öğrenciler, Muğla'daki antik kentleri, tarihi ve turistik mekanları ziyaret etti.

Proje çerçevesinde misafir edilen 50 öğrenci, Menteşe Mahallesi'ndeki Beşpınar yaylasında kahvaltı yaptı. Yerküpe Mağarası'nı gezen öğrenciler, ilçedeki tarihi ve turistik yerleri ziyaret etti.

Öğrencilere, Muğla Valisi Esengül Civelek, Vali Yardımcısı Rıza Dalan, Kavaklıdere Kaymakam Vekili Hayrettin Çiçek, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz ve İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci de eşlik etti.

Vali Civelek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin amacının birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmek olduğunu söyledi.

Proje kapsamında bugüne kadar Ağrı, Bingöl ve Muş'tan kente 2 bin 100 öğrencinin geldiğini belirten Civelek, projeyle gönülden gönle sevgi köprüleri oluşturulduğunu kaydetti.

Öğrenciler, protokol üyelerine üçlü çektirince ilginç görüntüler ortaya çıktı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :