Ocak Ayı Enflasyonuyla İş Yerlerinde Kira Artış Oranı Belli Oldu

Ocak Ayı Enflasyonuyla İş Yerlerinde Kira Artış Oranı Belli Oldu

TÜİK verilerine göre ocak ayında yıllık enflasyon yüzde 64,86 olarak belirlendi. İş yerleri için kira artış oranı ise on iki aylık ortalamaya göre yüzde 54,72 olarak netleşti. Geçen ay yüzde 53,86 olan zam oranı, yeni dönemde yüzde 54,72'ye yükseldi.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) yayımladığı ocak ayı enflasyon rakamlarıyla birlikte iş yerlerinde uygulanacak kira artış oranları da belirlendi. Ocak ayında yıllık enflasyon yüzde 64,86 olarak kaydedilirken, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) on iki aylık ortalamalara göre yüzde 54,72 olarak gerçekleşti.

Kira artış oranları, on iki aylık ortalama enflasyona göre belirleniyor. Bu doğrultuda, kontrat süresi ocak ayında dolan iş yeri sahipleri, kiralarında yüzde 54,72 oranında zam yapabilecekler. Geçen ay uygulanan kira artış oranı yüzde 53,86 idi, ancak yeni dönemde enflasyondaki artışla birlikte bu oran yüzde 54,72'ye yükseldi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.