Obruk Köyü'nde 7 evde hasar oluştu

Obruk Köyü'nde 7 evde hasar oluştu

Niğde'nin Bor ilçesi Obruk köyü merkezli meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere 7 evde hasar oluştuğu açıklandı

Niğde'nin Bor ilçesi Obruk köyü merkezli meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere 7 evde hasar oluştu.

Köyde, AFAD, UMKE, itfaiye evlerde hasar tespiti yapıyor, sağlık ekibi hazır bekletiliyor. Tedirgin olan vatandaşlar, geceyi dışarıda geçirecek.

Valilikten yapılan son açıklamada, pazar günü saat 22.05'te, merkez üssü Bor ilçesi Obruk köyünde 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldiği ve akabinde ivedilikle tüm çalışma gruplarının Valilik toplantı salonunda kriz yönetimine başladığına dikkat çekildi.

İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu'nun Vali Yılmaz Şimşek başkanlığında toplanarak durum değerlendirilmesi yapıldığı vurgu yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ön tespit ve inceleme yapılmak üzere 26 yerel düzey çalışma grubu ekipleri derhal göreve sevk edildi. Depremin il merkezi ve diğer ilçelerimizde de hissedildiği, ilk belirlemelere göre yıkılan binaların bulunmadığı, can kaybının olmadığı, 112 acil çağrı merkezine gelen ilk bilgilerden anlaşılmıştır. Köye intikal eden ilk ekibin tespitine göre 7 evin hasarlı olduğu anlaşılmıştır. Ayrıca Obruk köyüne hasar tespiti için 5 ekip ile çadır ve erzak sevk edilmiş, yeteri kadar arama kurtarma ekibi yönlendirilmiştir."

Adana Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü tarafından tedbiren donanımlı 10 kişilik ekibin bölgeye sevk edildiği ifade edilen açıklamada, bölgede sağlık, AFAD, itfaiye, Türk Kızılay, enerji ve jandarma ekiplerinin çalışmalarına devam ettiği, Türk Kızılayın ikram aracının köye ulaştığı ve vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için gerekli çalışmaların yürütüldüğü aktarıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :