Oba Makarna halka arz oluyor

Oba Makarna halka arz oluyor

Türkiye'nin köklü makarna üreticisi Oba Makarna, halka arz için hazırlıklarını tamamladı. SPK onayıyla yatırımcılarla buluşmaya hazırlanan şirket, sektördeki deneyimi ve ihracat başarısıyla dikkat çekiyor.

Türkiye'nin önde gelen sanayi şirketlerinden Oba Makarna, son 10 yılda makarna sektöründe üstün performansıyla adından söz ettirerek Türkiye'nin makarna ihracat şampiyonu unvanını elde etti. Gaziantep'te 1966 yılında kurulan Oba Makarna, modern üretim tesisleri ve teknolojik alt yapısıyla sektörün öncülerinden biri konumunda bulunuyor.

Oba Makarna halka arz oluyor

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylanan halka arz başvurusu ile Oba Makarna, yatırımcılarla buluşmaya hazırlanıyor. Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası, ÜNLÜ Menkul Değerler, Ziraat Yatırım ve QNB Finansinvest liderliğinde gerçekleştirilecek halka arzda pay başına satış fiyatı 39,24 TL olarak belirlendi. Şirketin halka arzı, çıkarılmış sermayesinin artırılmasıyla birlikte 3 milyar 780 milyon 238 bin 178 TL'lik bir hedef büyüklüğüne ulaşacak.

Oba Makarna halka arz oluyor

Oba Makarna, günlük 3 bin ton buğday kırma ve 2 bin ton makarna üretim kapasitesine sahip modern fabrikalarıyla sektörde önemli bir konuma sahip. Türkiye'nin dört bir yanına yayılan satış ağına ek olarak 100'ün üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştiren şirket, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre makarna sektöründe ihracat lideri olarak kabul ediliyor.

Oba Makarna halka arz oluyor

Oba Makarna, sadece ihracat başarısıyla değil, aynı zamanda Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşları arasında da önemli bir yer edinmiştir. İstanbul Sanayi Odası'nın 2022 yılı sonu itibarıyla açıkladığı Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde 118'inci sırada yer alması, şirketin sağlam ve köklü yapısının bir göstergesidir.

Oba Makarna'nın halka arzı, şirketin başarı dolu geçmişini yatırımcılarla paylaşarak geleceğe yönelik büyüme ve gelişme hedeflerini desteklemeyi amaçlıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.