O ismin Başkan Akgün'le irtibatı ortaya çıktı!

O ismin Başkan Akgün'le irtibatı ortaya çıktı!

Yaklaşık 10 bin sahte seçmen kaydı yaptığı ileri sürülen İstanbul Büyükçekmece Nüfus Müdürlüğü memuru Mehmet Özgür Samanlı'nın CHP'li Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'le bağlantısının olduğu ileri sürüldü.

İstanbul Büyükçekmece'de usulsüzlük iddialarına ilişkin yürütülen savcılık soruşturması sırasında çarpıcı bir bilgiye ulaşıldı.

Yeni Akit'in haberine göre 2017 yılının Nisan ayından itibaren binlerce sahte seçmen girişi yaptığı ileri sürülen Nüfus müdürlüğü memuru Mehmet Özgür Samanlı'nın CHP'li Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ile irtibatı saptandı.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nda şüpheli sıfatıyla verdiği ifadesinde Samanlı'yı tanımadığını iddia eden Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün Samanlı ile nüfus müdürlüğünde görev yaptığı dönemde telefon görüşmeleri belirlendi. Akgün'ün şüpheli nüfus müdürlüğü memuru ile 2 kez, bir yardımcısının 14, diğer yardımcısının ise yine 2 kez irtibat kurduğu anlaşıldı.

İstanbul Büyükçekmece'de taşıma oy skandalı ile ilgili yürütülen savcılık soruşturmasında ilginç bulgulara ulaşıldı. Şüpheli olarak verdiği savcılık ifadesinde hayali seçmen kayıtlarını yaptığı belirlenen Nüfus Müdürlüğü memuru Mehmet Özgür Samanlı'yı tanımadığını iddia eden CHP'li Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün Samanlı ile nüfus müdürlüğüne geçtikten sonra telefon görüşmeleri saptandı. Akgün'ün iki yardımcısının da Mehmet Özgür Samanlı ile irtibat kurduğu tespit edildi.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Ocak ayı içerisinde başlattığı soruşturma çerçevesinde Büyükçekmece Belediyesi'nde zabıta memuru olarak çalışan Mehmet Özgür Samanlı'nın Nisan 2017'de Büyükçekmece Nüfus Müdürlüğü'ne geçici görevlendirme ile geçtiği, Samanlı'nın burada sistematik olarak çok sayıda hayali seçmeni Büyükçekmece'ye kaydettiği belirlendi. Samanlı'nın yaklaşık 10 bin sahte seçmen kaydı yaptığı bunların 3500'e yakının ise oy kullandığı belirlendi.

BAŞKAN VE 5 YARDIMCISI ŞÜPHELİ

Soruşturma çerçevesinde 17 Ocak 2019 günü gözaltına alınan Samanlı, 19 Ocak'ta tutuklanarak cezaevine konuldu. Soruşturmayı genişleten Başsavcılık, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve 5 başkan yardımcısını 'sahte seçmen' kaydında parmakları olduğu iddiasıyla ifadeye çağırdı. 5 başkan yardımcısı 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde ifade verirken Hasan Akgün savcılıktan yerel seçimden sonra ifade vermek üzere ricada bulundu ve 10 Nisan günü ifadeye gitti.

TELEFON GÖRÜŞMELERİ SAPTANDI

Hasan Akgün ifadesinde, Büyükçekmece Belediyesi'nde zabıta memuru iken nüfus müdürlüğüne görevlendirilen ve burada binlerce sahte seçmen kaydı yaptığı anlaşılan Mehmet Özgür Samanlı'yı tanımadığını ileri sürdü ve sahte seçmen skandalında parmağı olduğu iddialarını reddetti. Savcılık, Mehmet Özgür Samanlı'nın HTS kayıtlarını incelediğinde ise ilginç bilgilere ulaştı. Şüphelinin nüfus müdürlüğüne geçtikten sonra CHP'li Belediye Başkanı Hasan Akgün ile 2 defa, Akgün'ün bir yardımcısı ile 14, diğer yardımcısı ile de 2 defa telefon görüşmesi yaptığı belirlendi. Bu çarpıcı deliller dosyaya konuldu.

TELEFON ŞİFRESİNİ VERMEDİ

Diğer taraftan şüpheli Mehmet Özgür Samanlı'nın el konulan iphone 6 cep telefonunun şifresini vermemesi dikkat çekti. Telefonu incelemek isteyen savcılık, Samanlı'nın telefonunun şifresini kıramadı. Telefonda, sahte oy usulsüzlüğüne imza atan Samanlı'nın kimlerle irtibat kurduğuna ilişkin birçok bilgi olduğu değerlendiriliyor. Özellikle şüphelinin Whatsapp'tan kimlerle yazıştığı merak konusu.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ilçeye sahte seçmen taşınması ile ilgili yürüttüğü soruşturmada 12 şüphelinin bulunduğu belirtildi. Belediye Başkanı Hasan Akgün ve 5 yardımcısının şüpheliler arasında bulunduğu dosya kapsamında Nüfus Müdürlüğü Veri Giriş Memuru Mehmet Özgür Samanlı ile bazı tanıklara baskı yaptığı anlaşılan Osman Doğan tutuklu bulunuyor. Nüfus Müdürlüğü'nde çalışan 3 kişinin daha dosyada şüpheli oldukları kaydediliyor. Büyükçekmece Başsavcılığı'nın 'Kamu görevlisinin resmi evrakta sahteciliği' ve 'Seçim Kanununa Muhalefet' suçlarından yürüttüğü soruşturma ile ilgili hazırlayacağı fezlekeyi ağır cezalık suç olduğu gerekçesiyle Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na göndereceği öğrenildi.

Büyükçekmece'de özellikle kafe sahiplerinin yakınlarından toplanan T.C kimlik numaralarının nüfus müdürlüğüne sahte seçmen olarak kaydedildiği iddia edilmişti.

Etiketler :