Nurullah Genç, Konyalılarla buluştu

Nurullah Genç, Konyalılarla buluştu

Karatay Belediyesi Kent Konseyi Kadim Kudüs Çalışma Grubu tarafından yürütülen "Adım Adım Kudüs Projesi" kapsamındaki etkinlikler devam ediyor.

Karatay Belediyesi Kent Konseyi Kadim Kudüs Çalışma Grubu'nun öncülüğünde yürütülen "Adım Adım Kudüs Projesi" kapsamında düzenlenen etkinlikler devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen "Medyanın Filistin Davasındaki Etkisi ve Boykot" konferansının ardından, bu hafta ise geniş bir kitle tarafından sevilen şair ve yazar Nurullah Genç, Konyalılarla bir araya geldi.

Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu'nda düzenlenen konferansta, Gazze Şeridi'nde yaşananları, uluslararası toplumun tepkisizliğini ve dünya üzerinde zulüm gören Müslümanları ele alan Nurullah Genç, katılımcılarla düşüncelerini paylaştı.

Karatay Kent Konseyi Başkanı Abdürahim Arslan, konferans öncesinde yaptığı konuşmada, programın hayata geçmesine destek veren Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca'ya teşekkür etti. Arslan, "Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın özgür günlerine kavuşuncaya kadar çok çalışmaya, Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Programın düzenlenmesinde destekleri olan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve Karatay Kent Konseyi Kadim Kudüs Çalışma Grubu'na teşekkür eden Nurullah Genç, Konya'nın kendisi için özel bir şehir olduğunu belirtti. Genç, dünya genelinde Müslümanları etkileyen olaylara dikkat çekerek, "Biz, düşmanlarımıza benzemediğimiz sürece yenilmeyiz" ifadelerini kullandı.

Genç, Türkiye'nin dünya Müslümanları için önemine vurgu yaparak, "Gazze'de yere düşen Filistin bayrağının üst kimliği bizim bayrağımızdır. Dünyadaki tüm Müslüman devletlerin bayrakları ay yıldızlı bayrağımızın altında hür bir şekilde dalgalanabilirler" dedi. Ayrıca, Nurullah Genç, Konyalıları etkileyen şiirleriyle dinleyicilere duygusal anlar yaşattı.

Programın sonunda Genç, kaleme aldığı kitaplarını imzalayarak katılımcılara hediye etti. Bu etkinliklerle, Konyalılar, Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne kavuşuncaya kadar sürecek bir dayanışma ve farkındalık çalışmasına destek verdiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.