Nijerya'dan Avrupa'ya göç

Nijerya'dan Avrupa'ya göç

Nijerya Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkan Yardımcısı Sani:- "Nijerya'nın Avrupa'ya göç veren ilk üç ülke arasında olması bizi kaygılandırıyor"

ABUJA (AA) - Batı Afrika ülkelerinden Nijerya, Avrupa'ya göç veren ilk üç ülke arasında yer alıyor.

Nijerya Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkan Yardımcısı Shehu Sani, ülkeden verilen göçle ilgili yaptığı açıklamada, Nijerya'nın Avrupa'ya göç veren ilk üç ülke arasında olduğunu söyledi.

"Nijerya'nın dünyada Avrupa'ya göç veren ilk üç ülke arasında olması bizi kaygılandırıyor." ifadesini kullanan Sani, genç insanların Sahra çölünü geçerek Akdeniz'e ulaşmaya çalıştığını belirtti.

Sani, "Nijerya'dan Avrupa'ya kaçmaya çalışanlar ya Libya'da teröristlerin eline düşüyor ya uyuşturucu tacirlerinin taşeronu olarak çalışıyor ya da cinsel kölesi oluyor." dedi.

Nijerya'da devam eden ekonomik kriz ve yolsuzluk nedeniyle halk zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyor. Ayrıca ülkenin kuzeyinde faaliyet gösteren Boko Haram örgütü ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar nedeniyle milyonlarca insan göç etmek zorunda kaldı.

Afrika kıtasının yaklaşık 190 milyonluk nüfusuyla en kalabalık ülkesi olan Nijerya'dan her yıl çok sayıda göçmen AB ülkelerine gidiyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler