Nijerya'da Şii lider Zakzaki'nin serbest bırakılması

Nijerya'da Şii lider Zakzaki'nin serbest bırakılması

Nijerya hükümeti:- "Zakzaki, kamunun çıkarları ve güvenlik kaygıları nedeniyle serbest bırakılamaz ancak karısı tutuklu değil ve kendi isteğiyle Zakzaki'yle kalıyor"

ABUJA (AA) - Nijerya İslami Hareketi (IMN) taraftarlarıyla, ordu birlikleri arasında yaşanan çatışmalar sonrası tutuklanan Şii lider Şeyh İbrahim Zakzaki'nin serbest bırakılmayacağı açıklandı.

Nijerya ulusal basınında yer alan haberlere göre, resmi makamlar, Zakzaki'nin serbest bırakılmasının mümkün görülmediğini bildirdi.

Açıklamada ayrıca Zakzaki'nin karısının tutuklu olmadığı vurgulanarak, "Zakzaki, kamunun çıkarları ve güvenlik kaygıları nedeniyle serbest bırakılamaz ancak karısı tutuklu değil ve kendi isteğiyle Zakzaki'yle kalıyor." ifadeleri kullanıldı.

- Federal mahkeme bırakılmasına karar vermişti

Abuja Federal Yüksek Mahkemesi, IMN yandaşlarıyla askerler arasında çıkan çatışmalardan sonra tutuklanan Zakzaki ve eşinin serbest bırakılmasına hükmetmişti.

Zakzaki, Nijeryalı General Tukur Buratai'nin konvoyunun geçişini engellemesi üzerine Kaduna'ya bağlı Zaria kentinde Şiiler ile Nijerya ordusu arasında 2015 yılında çıkan çatışmalarda gözaltına alınmıştı.

Çatışmalarda çok sayıda kişi hayatını kaybetmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :