Nijerya'da petrol boru hattına saldırı

Nijerya'da petrol boru hattına saldırı

Petrol tesisine silahlı kişilerce bombalı saldırı düzenlendi

ABUJA (AA) - Nijerya'nın güneydoğusunda bulunan Nijer Deltası eyaletinde petrol ve gaz tesislerine yönelik saldırıların durdurulması için bölgedeki silahlı militanlar ile hükümet arasında görüşmeler sürdürülürken, Shell'e ait bir tesise bombalı saldırı düzenlendi.

Petrol tesisine yönelik saldırı ile ilgili resmi makamlarca bir açıklama yapılmadı.

Düzenlenen bu saldırı ile birlikte Shell'e ait Trans Forcados tesisine yönelik son sekiz günde üç farklı saldırı yapıldı.

Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari, Nijer Deltası bölgesi ileri gelenlerinden oluşan bir heyet ile bir araya gelerek saldırıların sonlandırılmasını hedeflerken, Nijer Deltası Greeland Adalet Mandası (NDGAM) ve Nijer Deltası İntikamcıları (NDİ) gibi örgütler açıklama yaparak petrol ve gaz tesislerine yönelik saldırılara devam edecekleri tehdidinde bulunmuştu.

Silahlı grupların Nijer Deltası'ndaki saldırıları sonucunda ülkede bu yıl için öngörülen günlük petrol üretimi beklentilerin altında gerçekleşti. 2016 bütçesinde tahmin edilen günlük petrol miktarı 2,2 milyon varil iken bu rakam ancak 1 milyon varile ulaşabildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler