Nijerya'da Boko Haram operasyonu

Nijerya'da Boko Haram operasyonu

Nijerya ordusu, Boko Haram'ın rehin tuttuğu 247 kişinin kurtarıldığını duyurdu

LAGOS (AA) - Nijerya ordusu, ülkenin kuzeydoğusundaki operasyonlarda, Boko Haram'ın rehin tuttuğu 247 kişinin özel kuvvetler tarafından kurtarıldığını açıkladı.

Ordu sözcüsü Sani Usman yaptığı açıklamada, Borno eyaletindeki operasyonlar sırasında kurtarılan rehineler arasında 134 çocuk ve 71 kadının bulunduğunu söyledi.

Usman, kurtarılan rehinelerin rehabilitasyon için "yerinden edilmiş kişiler kampı"na gönderilmeden, durumlarını belirlemek amacıyla ön araştırma ve taramadan geçirildiğini ifade etti.

Operasyonlar sırasında, 77 Boko Haram militanının askeri birliklere teslim olduğunun belirtildiği açıklamada, birkaç militanın da öldürüldüğü kaydedildi.

Ülkenin kuzey bölgelerinde devam eden operasyonlarda, son birkaç hafta içerisinde yüzlerce rehine kurtarılmıştı.

Boko Haram, 160 milyon nüfusuyla Afrika'nın en büyük ülkesi olan Nijerya'da 2000'li yılların başından beri faaliyet gösteriyor. Örgütün lideri Muhammed Yusuf'un gözaltındayken ölmesinin ardından Boko Haram'ın 2009'da düzenlemeye başladığı kitlesel şiddet eylemlerinde şimdiye kadar 17 bine yakın kişi hayatını kaybetti.

Örgütün eylemleri nedeniyle yaklaşık 2 milyon Nijeryalı, yerlerinden oldu. Nijerya'nın kuzeyinde varlık gösteren örgüt, geçen yıldan beri eylemlerini ülkenin sınır komşuları Kamerun, Benin, Çad ve Nijer'e de kaydırdı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :