Bu Üniversite'ye akın var...

Bu Üniversite'ye akın var...

Bu yıl öğrenci almaya hazırlanan KTO Karatay Üniversitesi’nde öğretim üyesi olabilmek isteyen akademisyenler mülakatlarda ter döküyor

2010-2011 eğitim öğretim yılında faaliyete başlayacak olan KTO Karatay Üniversitesi’nde öğretim üyesi olabilmek isteyen akademisyenler mülakatlarda ter döküyor. Yabancı dil eğitimi verecek olan hazırlık sınıfları başta olmak üzeri üniversitenin diğer bölümlerine de çok fazla başvuru var.

KTO Karatay Üniversitesi ilk kez öğrenci alacağı 2010-2011 eğitim sezonuna yoğun bir şekilde hazırlanıyor. Üniversite, seçtiği nitelikli akademisyenlerle öğrencilerine en iyi eğitimi vermek için uğraşıyor. Kuruluş çalışmaları çok yoğun bir şekilde devam eden üniversite ilk başta Mühendislik Fakültesi bünyesinde, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde İktisat, İşletme, Dış Ticaret bölümleri ve Hukuk Fakültesi’ne öğrenci alacak.

DOSYALAR HAZIRLANIP YÖK’E MÜRAACAT EDİLDİ
KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu bu yıl eğitime başlayacaklarınıi, bu yüzden işi çok sıkı tuttuklarını kaydetti. Açılacak fakülte ve bölümlerle ilgili dosyaların hazırlanıp Yüksek Öğretim Kurumu’na müracaat ettiklerinin altını çizen Rektör Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, “YÖK bizim hazırlayıp gönderdiğimiz dosyaları inceledikten sonra ilgili bölümlerin açılması konusunda onay verecek.

Onay verildikten sonra bölümlere alınacak öğrenci kontenjanları belirlendikten sonra bu bölümler açılacak” diye konuştu. Yabancı dil hazırlık sınıflarının olacağının da üzerinde duran Babaoğlu, “Üniversitemiz bünyesine başvuran çok sayıda yabancı dil okutmanı var. Biz gelecek öğrencilerimize İngilizce hazırlık programı okutacağız. Bunun için İngilizce konusunda uzmanlaşmış okutmanlar seçip, nitelikli öğretim elemanlarını bünyemize katıyoruz” diye konuştu.

BAŞVURUDAN BAŞIMIZI KALDIRAMIYORUZ

KTO Karatay Üniversitesi birçok akademisyenin ilgisini çekiyor. Türkiye’nin ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde bulunan önemli akademisyenler KTO Karatay Üniversitesi’ne başvuruyor. Bir başvuru yoğunluğu yaşadıklarını dile getiren Rektör Babaoğlu, “Üniversitemize çok sayıda akademisyen başvuruyor. Tabiri caizse başvurudan başımızı kaldıramıyoruz. Gerekli yapılanmalar oluşturulduktan sonra üniversitemizin fakültelerine araştırma görevlisi, uzman da alacağız. Ayrıca açılacak olan Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitüsü ile yüksek lisans ve doktora öğrencileri alacağız. Bu şekilde üniversitemizin daha da zenginleşecek” dedi

“KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ

KONYA’NIN ÜNİVERSETİSİDİR”
Konya’nın bir üniversiteler şehri olacağına değinen Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, KTO Karatay Üniversitesi’nin Konya için çok önemli olduğunu belirtti. Üniversitenin bir Konya üniversitesi olduğunu dile getiren Babaoğlu, “Üniversitemizin misyonu TOBB Üniversitesi ile benzerlik göstermektedir. Bizim üniversitemiz sanayicinin, esnafın halkın üniversitesidir. Konya Ticaret Odasına kayıtlı olan herkes kendi üniversitesine sahiptir” diye konuştu.

ÖĞRENCİLER MEZUN OLMADAN İŞ BULACAK

KTO Karatay Üniversitesi’nde okuyacak olan öğrenciler kurulacak olan çeşitli bağlantılar, meslek garantili staj programları sayesinde mezun olmadan iş bulacak. Bu durumun çok önemli olduğunu dile getiren Babaoğlu, “Öğrencilerimiz eğitim öğretim dönemi boyunca her alanda gelişecekler. Bir kere eğitim öğretim süresinde İngilizce temel olacak. Kendilerini dil olarak geliştirmiş öğrenciler bunun yanında hem teorik hem de pratik alanlarda sürekli olarak yeni şeyler öğrenecekler. Böyle olunca da öğrencilerimiz 3. ve 4. sınıflarda sektöre girip çalışmaya başlayacaklar. Mezun olanlar işsiz kalmayacak” diye konuştu. Ali Murat Mırçık-Memleket