Helikopter kazasında son gelişmeler

Helikopter kazasında son gelişmeler

BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopter düştü. İşte helikopter kazası ile ilgili DAKİKA DAKİKA gelişmeler...

3 gün sonra kar motosikletleri devreye yeni girebildi. Herkes ayakta. Devletin bütün imkanları devrede. Buna rağmen hâlâ helikopter bulunamadı.

Umut ve hüsran dolu bekleyiş sürüyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan sonra Tunus gezisini yarıda kesen TBMM Başkanı Köksal Toptan da gece Göksun'a gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bölgeye Türkiye'nin dört bir yanından Sivil Savunma ekipleri de takviye edilmeye devam ediyor. Botaş'tan ancak 3'üncü günde gönderilen kar motosikletleri de 4 ayrı noktadaki arama kurtarma çalışmalarına katıldı. Yazıcıoğlu'nun kayınbiraderi TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, "Muhsin Yazıcıoğlu'nun normal bir insan gibi düşünmeyin. O sağ ve yaralı kurtulmuş ise hayatta kalmasını bilir" dedi.

Göksun ilçesinde partililerin de akın etmesi ile olağanüstü saatler yaşanırken, lokanta, otel ve misafirhanelerin yanısıra evlerde de konuk ağırlanıyor. Kumanya olarak helva-ekmek ağırlık taşıyor

12.09 Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, Terörle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi'nde yaptığı haftalık bilgilendirme toplantısında yaptığı açıklamada, ayrıca olay günün saat 16.49'da yardım talebi aldıklarını bu andan itibaren bölgede Hava Kuvvetleri'ne bağlı araçlarla 41 sorti yapıldığını söyledi. Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, Yozgat'da kalkışında düşen BBP Lideri ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcoğlu ve beraberindekilerin bulunmasına ilişkin TSK'nın çalışmalarına ilişkin de bilgi verdi. Olayın kendilerine ortaya çıkmasından hemen sonra 25 Mart 2009 saat 16.49'da ilk talebin geldiğini söyleyen Tuğgeneral Metin Gürak, hemen ardından Diyarbakır'dan bir Casa marka uçağın bölgeye gönderildiğini söyledi. Bugüne kadar bölgede Hava Kuvvetleri'ne bağlı 7 uçak ve helikopterlerin arama amaçlı 41 sorti yaptığını açıklayan Tuğgeneral Metin Gürak, aramalara olumsuz hava koşullarının engel olduğunu söyledi. Tuğgeneral Metin Gürak, karadan yapılan aramalara ise 992 jandarma, 318 özel eğitimli asker, 375 takviye timi, 2 arama timi 22 personel olmak üzere toplam 1707 personel katıldığını bildirdi.

11. 51 Şahin: Son derece üzgünüz, biz de iyi haberler bekliyoruz

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterin bulunamamasından son derece üzgün olduklarını belirterek, ''Biz de oradan sizler gibi iyi haberler bekliyoruz'' dedi.



Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, yerel seçimler öncesi Antalya'daki gezilerine Kumluca'da devam ediyor. Kumluca'ya bağlı Beykonak beldesindeki AK Parti seçim bürosunu ziyaret eden Bakan Şahin, burada gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bakan Şahin, bir gazetecinin, ''Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterin düşmesinde herhangi bir kasıt bulunup bulunmadığına'' ilişkin sorusu üzerine şunları söyledi:

''Hayır, bize bu konuda bir şey ulaşmadı. Ancak Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı helikopterin düşmesiyle ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Başsavcılığımız herhangi bir talimat almaksızın bir takım ihtimaller varsa onları mutlaka değerlendirecektir. Kahramanmaraş Başsavcımız konuyu çok yakinen takip etmektedir.''

Helikopterin bulunamamasına ilişkin bir başka soruya da, konuyla ilgili birçok açıklamanın yapıldığı yanıtını veren Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

''O bölgedeki hava şartlarının son derece olumsuz olduğunu başta basın mensuplarımız bildiriyor, yetkililer de ifade ediyor. Yoğun bir sis var. Hala kar var. İki metreye yakın kar olduğu söyleniyor. Acaba bu helikopter düştü veya iniş yaptı da iniş yaparken uygun bir yer olmadığı için sürüklendi mi? Kar yağdığından dolayı üzerini kar kapladı da bundan dolayı mı bulunamıyor, birçok ihtimal var. Bugün sanıyorum hem karadan hem havadan arama devam edecek. Yani eldeki tüm imkanlar kullanılıyor. Son derece üzücü bir olayla karşı karşıyayız. Başta Genel Başkanımız olmak üzere birçok siyasi parti genel başkanı mitinglerini iptal etmek zorunda kaldı. Son derece üzgünüz, biz de oradan sizler gibi iyi haberler bekliyoruz.''

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Beykonak'taki seçim bürosu ziyaretinde, vatandaşlara seslenerek, AK Parti'nin doğuşunda belediyeciliğin olduğunu ifade etti. Şahin, kendi adaylarını seçmeleri halinde, kendilerinin de arkalarında olacağını ve adayın verdiği sözleri yerine getirmesinde ona yardımcı olacaklarını kaydetti.

Erdoğan helikoptere binmedi Gelişmelerin ardından özel uçakla Kahramanmaraş’a gelen Erdoğan, Göksun’a gitmek için hazırlanan helikopteri “hava koşulları” nedeniyle tercih etmedi. Erdoğan, normal koşullarda 1.5 saatte gidilebilen Göksun’a otomobille  hareket etti.

 


11:24 - DP lideri Soylu BBP'yi ziyaret etti

DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, BBP genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin düşmesi ve ardından yürütülen arama kurtarma çalışmalarıyla ilgili, ''İhmal vardır diyemeyiz ama çalışmalarda eksiklikler olduğunu düşünüyorum'' dedi. Soylu ve beraberindeki heyet BBP Genel Merkezi'ni ziyaret ederek, parti yöneticileriyle görüştü.


11:03 Pakdil: Yazıcıoğlu, yaralı bile olsa dayanacak güçte ve yapıdadır

TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, ''Ümidimizi koruyoruz. Yazıcıoğlu, yaralı bile olsa dayanacak güçte ve yapıdadır'' dedi. Pakdil, Göksun Hükümet Konağı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, arama çalışmalarının sürdüğünü, biraz sonra kaymakamlığa gelecek olan İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve TBMM Başkanı Köksal Toptan ile birlikte kurtarma çalışmalarına katılan polis ve askeri uzmanların da yer alacağı bir durum değerlendirme toplantısı yapacaklarını söyledi.

Pakdil, şöyle konuştu:

''Ümidimizi koruyoruz. Yazıcıoğlu, çevre şartlarını çok iyi bilen, zor şartlarda yaşamayı bilen bir yapıya sahip. Hayatı idame konusunda kendisi oldukça dayanıklı birisi. Bu konuda ümitliyiz. Yaralı bile olsa, dayanacak güçte ve yapıdadır. Heyecana kapılmayacaktır. Çevresindekilere de yaşama ümidi verecektir. Yer tespiti ve arama için her türlü teknik cihaz kullanılıyor ve eldeki tüm veriler değerlendiriliyor. Helikopterle yapılan keşif çalışmalarına BBP'li arkadaşlarımız da katıldı. Onlar da şartların ne kadar olumsuz olduğunu havadan görme fırsatı buldular. Hava birazcık açsa yarım saat 45 dakikada enkazı bulabiliriz.''

Pakdil, Ilıca ve Hacıbudak bölgelerinde çalışmaların yoğunlaştırıldığını belirterek, çalışmaların 30 kilometrekarelik bir alanda sürdürüldüğünü anlattı.

Bin 400 metrenin üzerindeki rakımda sis nedeniyle görüşün kötü olduğunu dile getiren Pakdil, ''Helikopterlerde termal kameralar kullanılıyor. CASA uçağı da havadan arama çalışmalarına katılıyor. Bölgede asker, polis, sivil savunma ekipleri ve korucular ile köylüler ve BBP'liler de aramalara gönüllü olarak katılıyor'' dedi.
10:51 - HELİKOPTER HALA BULUNAMADI



10:35 ACİL DURUM YÖNETİMİNDEN AÇIKLAMA: ARAMALARDA SON DURUM

Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü'nden açıklama

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopteri arama çalışmalarına gece boyunca karadan devam edildiği, sabahın ilk ışıkları ile birlikte de havadan arama kurtarma çalışmalarının başladığı bildirildi.

Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü'nden saat 07.00 itibarıyla yapılan açıklamada, gece boyunca devam eden çalışmalarda, Genelkurmay Başkanlığı'nca saat 00.15'de kaldırılan arama kurtarma helikopterlerinin yoğun hava muhalefeti nedeniyle 01.30'da geri dönmek zorunda kaldıkları ifade edildi.

Günün ışımasıyla birlikte Genelkurmay Başkanlığı'na ait 2 adet Skorsky helikopterin saat 05.45'te kalktığı, fakat bu helikopterlerin de yoğun hava muhalefeti nedeniyle 06.15'te geri dönmek zorunda kaldıkları kaydedildi.

Bir Cooger tipi helikopterin Süleymanlı bölgesinde arama çalışmalarını sürdürdüğü, 1 adet Casa uçağının da bölgede arama çalışmalarına devam ettiği belirtildi.

Doğal Afet Kurtarma Taburu, Özel Harekat ve Jandarma timlerinin karadan arama kurtarma faaliyetlerine devam ettikleri ifade edildi.

Yapılan açıklamaya göre, bölgede toplam 12 helikopter, 1 uçak ile iki bin civarında asker, sivil ve sağlık personeli arama kurtarma faaliyetlerine katılıyor.

Bölgede, arama çalışmalarına katılan ekip ve ekipmanlar şöyle:

''Genelkurmay Başkanlığına ait 3 adet Skorsky helikopter, 1 adet Cooger tipi helikopter ve bir Casa uçağı, Sağlık Bakanlığına ait 2 adet ambulans helikopter, 20 kişilik 4 medikal kurtarma ekibi, 14 ambulans ve toplam 79 sağlık personeli, Emniyet Genel Müdürlüğüne ait 4 adet helikopter, Doğal Afet Kurtarma Taburu'ndan (DAK) 12'şer kişilik 2 özel tim, Orman Genel Müdürlüğünden 2 helikopter, 145 araç, 52 personel, bölgedeki jandarma, subay, astsubay, erbaş, Sivil Savunma Genel Müdürlüğü ekiplerinden 246 personel, 33 araç, 1 kar aracı ve 1 arama köpeği, 897 geçici köy korucusu, 60 Akut personeli.''

Arama çalışmalarının aralıksız devam ettiği bildirildi.



10:09 - BBP'liler ümidini kaybetmedi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Öznur, içinde 3 kişinin bulunduğu helikopter enkazına ulaşıldığına dair bir bilgi geldiğini belirterek, o bilgiyi teyit etmek için çalıştıklarını söyledi.

Kahramanmaraş'taki helikopter kazasında kaybolan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişiyi arama çalışmaları bu gün sabahın çok erken saatlerinden itibaren yeniden başladı. Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Öznur, Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesine bağlı Süleymanlı köyü yakınlarında içinde 3 kişinin bulunduğu helikopter enkazına ulaşıldığına dair bir bilgi geldiğini o bilgiyi teyit etmeye çalıştıklarını söyledi.

10:04 - HELİKOPTER HALA BULUNAMADI

09:40 BBP'Lİ MÜHENDİSLER ARAMAYA BAŞLADI
Bindiği helikopter düşen Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve yanındakileri arama kurtarma çalışmaları sürüyor.
BBP Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç'un, partili 4 mühendis tarafından belirlenerek Başbakanlık Kriz Merkezi ile paylaşıldığını açıkladığı koordinatlar doğrultusunda Elazığ Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri, korucular ve bir grup vatandaş tarafından, sabah saat 07.00'den itibaren Ilıca beldesine bağlı Şahinkaya köyü yakınlarında da arama kurtarma çalışmalarına başlandı.
İş makinelerinin de kullanıldığı arama kurtarma çalışmaları sürerken, Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı Özel Harekat timleri de, çalışmalara katılmak üzere bölgeye geldi.
BBP Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç, gece yaptığı açıklamada, 4 mühendis arkadaşlarının, İHA muhabirine ait cep telefonu sinyalini belirlediklerini ve bu bilgiyi Başbakanlık Kriz Merkezi ile paylaştıklarını söylemişti.
Bu arada, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın da şu sıralarda yeniden Göksun'a gelmesi bekleniyor.
BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopteri bulunması için başlatılan çalışmalar, çeşitli illerden gelen takviye arama ve kurtarma ekipleriyle devam ediyor.
Havanın kararması ile havadan yürütülen çalışmalara ara verilirken, askerler, korucular, vatandaşlar ve il sivil savunma arama ve kurtarma ekipleri karadan arama ve kurtarma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Ekipler, çalışmalarını Göksun ilçesine bağlı Çardak beldesinin güneyinde kalan dağlık bölge ile Kurucaova köyünün batısındaki dağlık kesimde yoğunlaştırmış durumda.
Arama ve kurtarma çalışmalarının devam ettiği karla kaplı dağlık bölgede, yağış etkisini yitirmiş olmasına rağmen yoğun sis görüş mesafesinin düşmesine neden oluyor.
Ekiplerin, çalışma yaptığı bölgelerde çok sayıda ambulans, sağlık ekibi ve iş makinesi hazır bekletiliyor.
Arama ve kurtarma çalışmalarına, BBP'nin değişik illerden gelen yöneticileri ve partililer de katılıyor.

ATALAY: "YENİ BİR PLANI ORTAYA KOYACAĞIZ"
İçişleri Bakanı Beşir Atalay gazetecilerin sorusu üzerine bu sabah yeni bir planı ortaya koyacaklarını açıkladı. Atalay, sabah 04.00'de bin kişilik bir ekibin çalışma yapacağını belirterek, ''Belirlediğimiz bir alan var. Orada çalışmaya başlayacaklar. Saat 04.30'da da 5 helikopter tekrar arama çalışmaları sürdürülecek'' dedi.

09:49 - HELİKOPTER HALA BULUNAMADI



09:02 - ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişiyi taşırken düşen helikopterin enkazına ulaşma çalışmaları bugün de devam ediyor.

Arama Kurtarma ekiplerinin saat 04.10 itibariyle Ilıca bölgesi tarafından Kınıkkoz Köyü'ne doğru çalışmaları başlattığı öğrenildi. Kınıkkoz Köyü'nden de Ilıca bölgesine doğru çalışmalar yoğunlaştırıldı. Arama Kurtarma çalışmalarına birçok ilin sivil savunma ekipleri de katkıda bulunuyor.

Öte yandan, telefonla ulaşılan Kahramanmaraş Dağcılık ve Arama Kurtarma Derneği Başkanı Sait Kılıçsallayan, kendi ekipleriyle Ilıca bölgesinin kuzeyinde Kınıkkoz ve Berit Dağları arasında arama kurtarma çalışmalarına başlayacaklarını söyledi. Kılıçsallayan, Ilıca'da vatandaşların helikopteri gördüklerine dair görüş bildirdiklerini aktardı.

Aramanın yapılacağı bölgelerde hava koşullarının son derece olumsuz olduğu öğrenildi.

27-03-2009 02:02 ARAMALARDA 2. GECEYE GİRİLDİ

Bölgeye yeni arama kurtarma birimleri ulaştı. Soğuk hava etkisini sürdürüyor, bazı bölgelerde yer yer kar yağışı başladı.

Aramaların sabah saatlerinde tekrar başlayacağı devam edilirken, BBP'lilerden oluşan kurtarma ekibi, yeni belirlenen koordinatlara ulaşmaya çalışıyor. Bu ekipler kriz merkezi arasında sürekli irtibat sağlanırken, bu ekiplerin hayati tehlikeleri bulunduğu belirtiliyor.

01: 40 İçişleri Bakanı Beşir Atalay da gazetecilerin sorusu üzerine bu sabah yeni bir planı ortaya koyacaklarını açıkladı.

Atalay, sabah 04.00'de bin kişilik bir ekibin çalışma yapacağını belirterek, ''Belirlediğimiz bir alan var. Orada çalışmaya başlayacaklar. Saat 04.30'da da 5 helikopter tekrar arama çalışmaları sürdürülecek'' dedi.

27-03-2009 01:20 BBP'DEN HEYECANLANDIRAN İDDİA

BBP Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç, yurt dışındaki bazı partililerin, kendi belirledikleri koordinatla uyumlu bilgiler aktardıklarını söyledi.

Tunç, aynı iddiaları tekrarlarken enkazda 3 canlının bulunduğu yönünde bir bilginin kendilerine ulaştığını ancak bu istihbaratın henüz yetkili birimler tarafından teyit edilmediğini ifade etti.

NASA TESPİT ETTİ, VÜCUT ISISI VAR!

Yine aynı iddialara göre bir partili NASA aracılığıyla enkazın yerini tespit ettirdi. NASA'dan alınan bu bilgi teyit edilmek istenince, resmi başvuru istendi. Bu bilgi, Başbakanlık'a aktarıldı ve ardından da enkazın yeri tespit edilerek bölgeye ekipler yönlendirildi. Daha önce de belirttiğimiz gibi bu BBP'den aktarılan bilgiler. Doğruluğu henüz resmi ağızlardan teyit edilmedi.


Tüm bunlara rağmen bu gelişmelerin yaşanmasının ardından Bakan Atalay'ın bugün öğle saatlerine doğru bir sonuç elde edeceğimizi umut ediyoruz açıklaması, BBP kanalıyla ortaya atılan iddiaları güçlendirdi.

27-03-2009 00:20 BBP: PARTİLİ MÜHENDİSLER YENİ KOORDİNAT BELİRLEDİ


BBP'li dört mühendis Yazıcıoğlu'nun bulunabilmesi amacıyla yeni bir koordinat belirledi.

Partililer, kriz masasının aksine çalışmayı o bölgeye yönlendirdi. Bölgedeki belediyelerden alınan araçlarla dün gece 23:00'da yola çıkıldı. Kar ve tipi aramaları zorlaştırırken, yer yer yol çökmeleri nedeniyle arama ekipleri gecenin karanlığında yola yaya olarak devam etme kararı aldı. Yaklaşık 100 kişilik bir ekip, aramaların ters yönünde ilerliyor.

23.40 BBP'DEN KAHREDEN İDDİA

BBP Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç, bugüne kadar yapılan aramaların anlamsız biçimde ters istikamette yürütüldüğünü iddia etti.

23.40 İçişleri Bakanı Beşir Atalay, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu da taşıyan ve dün düşen helikopterin enkazını arama çalışmalarına ilişkin, ''Arama çalışmalarında yarın öğleye kadar sonuç almayı umut ediyoruz'' dedi.

22:43 - TOPTAN: ÜMİTLİ OLMAK İSTİYORUZ

Meclis Başkanı Köksal Toptan, ''Onu sevenlerin ve tüm milletimizin sükunetle, sağduyu içinde çalışmaların tamamlanmasını beklemesini istiyoruz'' diye konuştu.

Bir gazetecinin sorusu üzerine Toptan, Yazıcıoğlu'nu sevenlerin ve partililerinin sağduyulu davranmasını isteyerek, ''Tüm milletimizin ve onu sevenlerin hemen bir sonuç beklemesi çok doğal, ama sağduyuyu elden bırakmamak lazım. Bu olayda herhangi bir ihmal yok. Asker, polis, valilik ve diğer görevlilerimiz ellerinden geleni büyük bir özveriyle yapıyorlar'' dedi.

Toptan, bir başka soru üzerine de helikopterin teknik arızasının olup olmadığının çalışmaların sonunda açığa çıkacağını söyledi.

Bir gazetecinin, ''BBP camiasına bir mesajınız var mı?'' sorusuna Toptan, ''Hepimiz sağduyu içinde çalışmaların sonucunu beklemeliyiz'' karşılığını verdi.

22:40 - ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopteri bulunması için başlatılan çalışmalar, çeşitli illerden gelen takviye arama ve kurtarma ekipleriyle devam ediyor.

Havanın kararması ile havadan yürütülen çalışmalara ara verilirken, askerler, korucular, vatandaşlar ve il sivil savunma arama ve kurtarma ekipleri karadan arama ve kurtarma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Ekipler, çalışmalarını Göksun ilçesine bağlı Çardak beldesinin güneyinde kalan dağlık bölge ile Kurucaova köyünün batısındaki dağlık kesimde yoğunlaştırmış durumda.

21:32 - MECLİS BAŞKANI TOPTAN KAHRAMANMARAŞ'TA

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Tunus'a resmi ziyaretini yarıda keserek özel uçak "GAP" ile saat 21.30'da Kahramanmaraş'a geldi.

Toptan'ı, havaalanında Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkanı ve Kahramanmaraş AK Parti Milletvekili Mehmet Sağlam ile öteki ilgililer karşıladı.

22:19 - BAHÇELİ İLK KEZ AÇIKLAMA YAPTI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin düşmesi olayının üzerinden geçen 30 saate rağmen arama ve kurtarma ekiplerinin olay yerine ulaşamamış olmalarının kazazedelerin sağlık durumları konusundaki endişelerini arttırdığını bildirdi.

Açıklamasında, ''aradan geçen 30 saate rağmen arama ve kurtarma ekiplerinin olay yerine ulaşamamış olmalarının kazazedelerin sağlık durumları konusundaki endişelerini artırdığını'' ifade ederek şunları kaydetti:

''Cenab-ı Allah'tan niyazımız ve dualarımız; Sayın Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberinde bulunanlara biran önce ulaşılması ve olayın can kaybı olmadan atlatılması ve aydınlanmasıdır.

Yüce Allah'ın, Sayın Muhsin Yazıcıoğlu'nu milletimize bağışlaması temennisiyle aziz milletimize, ailesine ve BBP mensuplarına sabır ve metanet diliyorum.''


22:05 - HELİKOPTER HALA BULUNAMADI

21:33 - AKUT KAZA BÖLGESİNE 3 EKİP DAHA GÖNDERİYOR

AKUT'tan yapılan açıklamada, söz konusu helikopter kazasıyla ilgili dağ arama kurtarma çalışmalarında bölgeye en yakın olan Gaziantep'teki en deneyimli kadroların görevlendirildiği ve yetkililerin emrinde çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

Açıklamada, şu hususlara yer verildi:

"Bu gece itibariyle Niğde, Kayseri ve Bingöl ekiplerimizden gönüllülerimizi de bölgeye destek amacıyla kaydırıyoruz. AKUT ailesi olarak, BBP Genel Başkanı Sayın Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 vatandaşımızın sağ salim kurtarılabilmesi için çaba harcamaya devam ediyoruz ve onları bulana kadar da devam edeceğiz.

Bu arama kurtarma görevi sonuçlanıncaya dek, BBP'nin, kazazedelerin yakınlarının ve tüm Türk milletinin sabırlı ve başta Silahlı Kuvvetler olmak üzere, bölgede binlerce insanın canla, başla arama çalışmalarına katıldığını bilerek metanetli olmalarını diliyoruz."