Tik tik tik şarkılarla matematik

Tik tik tik şarkılarla matematik

Karaca, öğrencilerine matematiği sevdirmek için şarkılar besteledi. Toplama, çıkarma, kesirler, metre gibi matematik kavramları üzerine yazılmış şarkılar, görsel öğelerle birleştirilerek VCD formatında öğrencilerin beğenisine sunulacak.

Matematik Öğretmeni Harun Karaca, öğrencilerine matematiği sevdirmek için şarkılar besteledi. Toplama, çıkarma, kesirler, metre gibi matematik kavramları üzerine yazılmış şarkılar, görsel öğelerle birleştirilerek VCD formatında öğrencilerin beğenisine sunulacak

Matematik âşığı bir öğretmen, öğrencilerine matematiği sevdirmek için bestelediği şarkıları VCD formatında "Tik Tik Tik Şarkılarla Matematik" ismiyle öğrencilerin beğenisine sunmaya hazırlanıyor.

Karatay'a bağlı İsmil Beldesi Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda öğretmenlik yapan Harun Karaca, çocukların matematiğe önyargıyla yaklaştığı için genel olarak bu dersi sevmediğini söyledi. Matematiği daha kolay öğretebilmek ve çocukların matematik dersinde eğlenebilmelerini sağlamak için 1.5 yıldır "Şarkılarla Matematik" projesi üzerinde çalıştığını belirten Karaca, "İlköğretim 1, 2 ve 3'üncü sınıf müfredatında yer alan matematik kavramlarını anlatan şarkı sözleri yazdım. Kafiyeli ve eğlenceli müziklerle renklendireceğim şarkılar sayesinde çocuklara eğlendirerek matematik kavramlarını öğretebileceğimi düşündüm" dedi.

Daha önce "Masallarla Matematik" ve "Şiirlerle Matematik" isimli iki kitap yazdığını ifade eden Karaca, bu kitaplardaki masal ve şiirler gibi şarkıların da çocukların dilinden düşmeyeceğine emin olduğunu dile getirdi. Karaca 20 parçadan oluşacak VCD'de yer alacak şarkıların seçme ve kayıt işlemlerinin bittiğini söyledi.

Çocukların 12 yaşına kadar sadece somut şeyleri öğrenebildiğini vurgulayan Karaca, "Diğer derslerle ilgili piyasada çok sayıda şarkı kaseti olmasına rağmen hiç matematik şarkısı bulunmuyor. Çocukların kendilerini matematik dersinde değil, oyun bahçesinde hissetmesini istiyorum" diye konuştu.