Konya projeleri gerçekleştiriliyor

Konya projeleri gerçekleştiriliyor

Mavi Tünel için Kızıl Elma benzetmesi yapan Kabakçı, Konya için önemli olan projeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, Van’da yaşanan depremler sonrası yapılan yardımları, Konya için yapılan ve yapılacak olan projeleri anlattığı bir basın toplantısı düzenledi. İl binasında gerçekleştirilen ve AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun ve il başkan yardımcılarının katıldığı toplantıda Van’daki son depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da şifalar dileyen Kabakçı, “Kurban Bayramı öncesi ve sonrasında da yapılan tüm uyarı ve alınan önlemlere rağmen büyük oranda dikkatsizlikler sonucu trafik kazasında vefat eden tüm vatandaşlarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum. Yine yaralılarımıza acil şifalar diyerek Van depremi ve sonrasına dönmek istiyorum. Van depreminin hemen sonrasında ortaya konan fedakâr çalışmalar ve milletimizin adeta Van’a akması bana sorarsanız örnek bir işbirliğidir. Van’daki sıkıntıların büyük bölümü hafifletildi. Bu, devletimiz, hükümetimiz ve vefalı milletimiz sayesinde oldu” dedi. Van’daki deprem sonrası Konya’nın yardımları hakkında da bilgiler veren Kabakçı, “Konya olarak yapılan çalışmalar hakkında da bilgi vermek istiyorum. Deprem haberinin alındığı ilk andan itibaren il teşkilatımız acil toplanarak ilk etapta bölgeye ne gibi yardımların yapılması gerektiği konusunda fikir alışverişinde bulunduk ve il teşkilatımız, belediyelerimiz ve STK’larımız işbirliği ile depremin en fazla vurduğu Erciş’e ilk sıcak yemek verilmesini sağladık. Yine il teşkilatı olarak bölgeye 10 bin battaniye gönderdik. KOSKİ bölgeye su tankeri gönderirken, Büyükşehir Belediyesi, arama kurtarma ekiplerini bölgeye sevk etti. İl Sağlık Müdürlüğü seferber olarak sağlık ekiplerini hemen deprem bölgesine gönderdi. Sadece il teşkilatı değil ilçelerimiz de millet olma özelliğini ortaya koydu ve bölgeye yardıma koştu. Van depremi sonrası yaşananlar, son zamanlarda gördüğümüz en büyük birlik, beraberlik ve seferberlik hareketiydi. Sokaktaki konuşmalardan, dilin de değişmeye başladığını hissetmeye başladım. Ben bunu ülkemiz için son derece faydalı bir başlangıç olacağını, bu el birliği ve güç birliğinin başka güzel şeylerin kapısını açacağına inanıyorum” diye konuştu.

MAVİ TÜNEL KIRMIZI ELMA GİBİYDİ

Konya için hayati önem taşıyan projelerin yapımının sürdüğünü aktaran Kabakçı, Mavi Tünel, İzmir-Adana arasında yapılacak olan ve arasında Konya’nın da bulunduğu demiryolu hat çalışmasının devam ettiğini söyledi. “Mavi Tünel çalışmaları konusunda bazı bilgiler vermek istiyorum” diyen Kabakçı, “Mavi tünel projesi, kızıl elma gibiydi. Ama iktidarımız, bu önemli projeyi hayata geçiriyor. Gelinen nokta itibari ile tünelin tamamlanmasına bin 74 metre kalmıştır. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması halinde ilk suyun 17 Aralık 2011 tarihinde verilmesi mümkün görülmektedir. Konya ile Karaman arasındaki demiryolu trafiğini hızlandıracak olan Konya-Karaman II. Hat Demiryolu Projesi’nin yapımına 2014 yılında başlanacak. Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci başlayan projenin 2017 yılında tamamlanacak. TCDD 6. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan proje ile mevcut Konya Karaman demiryolu hattına paralel bir hat daha eklenecek. Projenin yatırım maliyeti yaklaşık olarak 156.579.000 TL olarak açıklandı. Tamamlanacak proje ile mevcut Konya-Karaman demiryolu hattında 19 olan sefer sayısı 34'e yükseltilecek. Buna göre, 15 olan yük sefer sayısı da proje sonunda 20'ye çıkmış olacak” ifadelerini kullandı.

KONYA-KARAMAN DEMİRYOLU HATTINA 101 KM HAT EKLENECEK

Konya-Adana arasındaki mevcut demiryolu hattının 2 hatlı olarak yapılacağını bildiren Kabakçı, “İzmir-Afyon-Konya ile Konya-Adana-Malatya üzerinden Doğu’ya ve Adana-Gaziantep üzerinden Suriye topraklarına giden ulaşım ağı dikkate alınarak Konya-Adana arasındaki mevcut demir yolunu hattının, 2 hatlı olarak yapılmasına karar verildiği kaydedildi. Projenin ilk aşaması olan Konya-Karaman istasyonları arasında çift hat yapılması kapsamında TCDD 6. Bölge Müdürlüğü’ne ait Konya-Karaman arasında yer alan mevcut Konya-Karaman tek hatlı demiryoluna ilave olarak yaklaşık 101 kilometre uzunluğunda ikinci hat hayata geçirilecek. İkinci hat güzergâhı Konya Garı’ndan başlayıp, Karaman Garı’nda son bulacak. Konya’nın planlaması tüm hızı ile devam ediyor. Konya'daki 4 sulama yatırımının toplu açılışı da bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara Atatürk Kapalı Spor Salonu'ndan telekonferansla gerçekleştirildi. Bu çerçevede Konya Çumra 2. Merhale Projesi Beyşehir – Suğla - Apa (BSA) Kanalı 1.Kısım, Derebucak Gembos Derivasyonu ve Yeşildağ Sulaması, Seydişehir Taraşçı Göleti ve Sulaması ile Selçuklu Malas Göleti ve Sulaması yatırımları hizmete açıldı” diye kaydetti.

HAVAALANI, NUMUNE HASTANESİ VE JEOTERMAL ENERJİ ÇALIŞMALARI

Konya’nın beklediği diğer önemli projelerden de bahseden Kabakçı şunları kaydetti: Öte yandan yeni havaalanı terminalinin ihalesi tamamlandı Bu konuda da çalışmalar büyük bir hızla ilerliyor. Türkiye’nin en modern hastanesi olma özelliği taşıyacak olan Konya Numune Hastanesi’nin yenilenmesi çalışmaları konusunda ise ihale tamamlanmış durumda. Eğer herhangi bir eksiklik çıkmazsa 2012 başlarında yer tahsisi yapılacak. Hastanenin 2014’te tamamlanarak vatandaşımızın hizmetine sunulması hedefleniyor. Bozkır Barajı, sessiz sedasız başlamış ve yapımı devam etmektedir. Ön çalışmalar sonucunda kamulaştırmalar ile Konya Çevre yolunun yapımı konusunda da önemli ilerlemeler var. Jeotermal kaynaklarımız konusunda da zenginiz. Dışişleri Bakanımız, Konya’mız ve STK’larımızın fedakar çalışmaları sayesinde jeotermal enerji üretecek 9 ilin arasına Konya da 10. il olarak katıldı. Bu Konya’nın geleceği konusunda önemli bir gelişmedir. Gördüğünüz gibi bu ve daha birçok hizmet Konya’nın geleceği için yapılıyor. Konya’nın birlik ve beraberliği, bu yatırımların kazandırılmasında büyük pay sahibidir. Konya’ya hizmet eden ve katkı sağlayan herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Yaşar Sarı-Memleket