New York'ta polisler, iftarda buluştu

New York'ta polisler, iftarda buluştu

New York'ta polisler, Brooklyn'deki Eyüp Sultan Camii'nde düzenlenen özel iftar programında bir araya geldi

NEW YORK (AA) - New York Polis Teşkilatı'nda (NYPD) görev yapan Müslüman polisler, iftar programında bir araya geldi.

Çoğunluğunu Türk kökenlilerin oluşturduğu, Ortadoğulu polislerin öncülüğünde kurulan ve sivillerin de üye olduğu Ortadoğu ve Türki Derneği, Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Brooklyn'deki Eyüp Sultan Camisi'nde iftar verdi.

İftara NYPD yetkilileri ile birlikte New York Meclis Başkanı Melissa Mark-Viverito katıldı.

Meclis Başkanı Mark-Viverito, "Kentimizdeki bu güzel çeşitlilik ve zenginliği kutlamak her zaman benim için büyük bir şey." dedi. Mark-Viverito, NYPD'de 900 Müslüman polis memurunun görev yaptığını hatırlatarak, "Tüm polis memurları, kentimize hizmet ettiğiniz için teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Derneğin kurucularından, Dilek Kahveci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu yıl derneğin ikinci senesi ve inşallah daha da çoğalacağız. Her sene sesimizi teşkilattaki polislere duyuruyoruz." dedi.

Kahveci, NYPD'de üst düzeyde görevli Türk kökenli ve Ortadoğulu polislerin öncülüğünde kurulan derneğin, farklı alanlardan sivillerin de katılımıyla üye sayısının hızla arttığını söyledi.

Derneğin, sadece polislere değil, halkın da üyeliğine açık olduğunu bildiren Kahveci, herkesi derneğe üye olmaya çağırdı.

Başkanlığını Mourad Mourad'ın yaptığı derneğin iftar programı sonunda Türk toplumunun önde gelen isimlerine, topluma katkılarından dolayı teşekkür belgesi verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :