Nevşehir Belediye Başkanı Ünver'e ziyaretler

Nevşehir Belediye Başkanı Ünver'e ziyaretler

NEVŞEHİR (AA) - Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Seyfullah Duran, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'i makamında ziyaret etti.Dünya Metroloji...

NEVŞEHİR (AA) - Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Seyfullah Duran, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'i makamında ziyaret etti.

Dünya Metroloji Günü kapsamında Ünver ile görüşen Duran, geçmişte ticaretin insan hayatında daha fazla yer almasıyla birlikte ülkeler arası ilişkilerin de arttığını ancak ülkeler arası farklı ölçüm birimleri ve yöntemleri kullanılmasından dolayı ticarette büyük sorunların yaşandığını bunun neticesi olarak özellikle ağırlık ve uzunluk birimlerini karşılaştıracak, bu konuda birliği sağlayacak bir ölçme sisteminin ortaya çıktığını anlattı.

Duran, "İhtiyaç doğrultusunda hem ortak bir birimler sistemi oluşturmak hem de farklı ülkelerde gerçekleştirilen faaliyetler arasında koordinasyonu sağlamak amacıyla Osmanlı İmparatorluğu'nun da aralarında bulunduğu 17 ülke tarafından 20 Mayıs 1875 tarihinde Paris'te Metre Konvansiyonu imzalandı. Bu tarih nedeniyle günümüzde 80'den fazla ülkede olduğu gibi ülkemizde de çeşitli etkinliklerle 'Dünya Metroloji Günü' olarak kutlanıyor." dedi.

Kutlama faaliyetlerinin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda yürütüldüğünü kaydeden Duran, etkinliklerle toplumun bu konuda bilinçlendirilmesinin hedeflendiğini sözlerine ekledi.

Ünver ise hızla küreselleşen dünyada metrolojinin oldukça önem kazandığını dile getirerek, bu tip etkinliklerde toplumda bir farkındalık oluşturmanın önemli olduğunu söyledi.


- Beşir Derneği'nden Ünver'e teşekkür belgesi

Nevşehir Beşir Derneği Temsilciliği tarafından Belediye Başkanı Ünver'e teşekkür belgesi takdim edildi.

Beşir Derneği Nevşehir Temsilcisi Taner Düzgün, beraberindeki heyetle birlikte Ünver'i makamında ziyaret etti.

Düzgün ziyarette, Beşir Derneği'nin gerçekleştirdiği etkinliklere yaptığı katkılardan dolayı Ünver'e teşekkür belgesi takdiminde bulundu.

Ünver ziyarette yaptığı konuşmada, Nevşehir Belediyesi olarak şehirdeki tüm sivil toplum teşkilatları ile birlikte ortak projeler içinde yer almaktan her zaman büyük heyecan yaşadıklarını belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :