NEÜ'DE "Rosetta" konferansı

NEÜ'DE "Rosetta" konferansı

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesinde "Uzay Yolculuğu Bir Örnek Uzay Sondası: Rosetta" konulu konferans gerçekleştirildi.

NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Türkiye Bilimler Akademisinin (TÜBA) Konya’da konferans düzenlemesinden dolayı memnun olduğunu söyledi.

Yurt içi ve yurt dışında kaliteli bilimsel çalışmalara imza atan diğer bilim insanlarını da TÜBA çatısı altında görmek istediğini belirten Şeker, TÜBA'nın Türkiye adına çalışan insanların buluşma noktası olduğunu ifade etti.

TÜBA Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Nuri Yurdusev de TÜBA'nın faaliyetlerinin desteklenmesinden dolayı memnun olduklarını dile getirdi.

NEÜ ve TÜBA’nın bir arada olmasının önem arz ettiğini kaydeden Yurdusev, "Üniversiteler araştırma ve eğitimin geliştiği kurumlardır ancak akademiler bunlardan farklıdır. Akademiler yapılan araştırmaların topluma yayılmasını sağlarken bu birikimi kullanarak kamuoyuna danışmanlık yapıyor. Takdir ve teşvik misyonu var, genç bilim insanları ödülümüz var. Özellikle Üniversiteniz Öğretim Üyelerini programlarımıza başvurmaya davet ediyorum" diye konuştu.

Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sacit Özdemir ise insanoğlunun güneş sisteminden öteye geçemediğini, uzay araştırmalarını ancak yakın uzay denilen alanda yapabildiğini aktardı.

Mars’a çıkacak ilk insanların geri dönemeyeceği gibi bir düşüncenin olduğunu, oraya ölmek için gideceklerini söyleyen Özdemir, NASA’nın belirlediği kişilerin Mars’a gideceğini ve o insanların da yüzde doksan dokuz oranda dönemeyeceklerini savundu.

Şeker’in Özdemir’e çini tabak hediye takdiminin ardından program sona erdi.