Netahyahu ağzının payını aldı: İsrail'i yıkıma götürüyor

Netahyahu ağzının payını aldı: İsrail'i yıkıma götürüyor

Maariv Gazetesi tarafından yayınlanan Lazar Araştırma Enstitüsü'nün anket sonuçlarına göre, İsraillilerin çoğunluğu mevcut Başbakan Netanyahu yerine Gantz'ı tercih ediyor.

İsrail'in önde gelen gazetelerinden Maariv, Lazar Araştırma Enstitüsü tarafından yürütülen son ankete dair çarpıcı sonuçları okurlarıyla paylaştı. Ankete katılan İsraillilerin yüzde 51'inin, mevcut Başbakan Binyamin Netanyahu'nun görevine devam etmesine karşı çıkarak Benny Gantz'ı başbakanlık pozisyonuna uygun gördüğü belirlendi. Yüzde 31'inin ise Netanyahu'nun liderliğini desteklediği ortaya çıktı. Ankete katılanların yüzde 18'i ise bu konuda bir tercih belirtmedi.

Bu eğilim, Netanyahu liderliğindeki Likud Partisi için de endişe verici bir durumu işaret ediyor. Ankete göre, Likud'un popülerliği azalıyor ve bugün seçim olsa, 120 sandalyeli İsrail Meclisi'nde sadece 17 milletvekili çıkarabileceği öngörülüyor. Diğer taraftan, Gantz liderliğindeki Ulusal Birlik Partisi ise 39 milletvekili ile öne çıkıyor.

Netanyahu'nun partisi ve müttefikleri, toplamda 43 sandalye elde edebilecekleri, ancak hükümeti kurmak için gereken 61 milletvekilini sağlayamayacakları bir durumla karşı karşıya. Bu durum, İsrail siyasetinde önemli bir değişimin habercisi olabilir.

Anket sonuçları, ülkedeki politik dinamiklerin değiştiğini ve seçmenlerin tercihlerinde belirgin bir kaymanın yaşandığını gösteriyor. Benny Gantz'ın liderliğindeki Ulusal Birlik Partisi'nin yükselişi, İsrail'in gelecekteki siyasi manzarasını etkileyebilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.