Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesine öğrenci alımı

Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesine öğrenci alımı

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesine özel yetenek sınavıyla öğrenci alınacağı bildirildi.AEÜ'den...

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesine özel yetenek sınavıyla öğrenci alınacağı bildirildi.

AEÜ'den yapılan yazıla açıklamada, Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Bölümüne 2016-2017 eğitim öğretim dönemi için özel yetenek sınavı ile 40 öğrenci alınacağı ifade edildi.

Sınav için ön kayıtların 1-16 Ağustos tarihleri arasında yapılacağının dile getirildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü Halı-Kilim ve Eski Türk Kumaşları Anasanat Dalına alınacak öğrenci kontenjanı 40 olarak belirlenirken öğrenciler hem fakültenin hem de bölümün ilk öğrencileri olacak. Müracaat edecek adaylarda 2016 yılı YGS puanlarının herhangi birinden en az 150 puan almış olma şartı aranıyor. Başvurusu onaylanan adaylar, üniversitemiz Eğitim Fakültesi A Blokta 22 Ağustosta desen sınavı ve imgesel sınava, 23 Ağustosta mülakat sınavına girme hakkı elde edecekler. Adayların, sınav sonuçları ise 24 Ağustosta tarihinde ilan edilecek. Sınava başvurmak isteyen adaylar için detaylı bilgiler http://negsf.ahievran.edu.tr adresinde yayınlandı."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :