Nekbe’nin 68’inci yılı

Nekbe’nin 68’inci yılı

Fas’ta, Nekbe’nin 68’inci yılı dolayısıyla gösteri düzenlendi

RABAT (AA) - Fas’ın başkenti Rabat’ta, Filistin’in İsrail tarafından işgal edilişinin 68’inci yılı nedeniyle gösteri düzenlendi.

Fas merkezli Filistin İçin Çalışma Komitesi’nin çağrısı üzerine Filistinliler tarafından Nekbe günü nedeniyle Fas parlamentosu önünde gösteri düzenlendi.

İsrail aleyhine slogan atan göstericiler, Filistin'e destek mesajları verdi.

Komite Sözcüsü Abdulkadir Alemi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Bu sembolik eylemle, Nekbe’nin yıl dönümünü anıyoruz. Nekbe gününde Filistinlilerin vatanı İsrailli siyonistler tarafından işgal edildi. İsrail’in bu işgali ve 1968’den bu yana Filistin topraklarında gerçekleştirdiği katliamlara dikkat çekmek için burada toplandık.” dedi.

Fas halkının her zaman Filistinlilerin yanında olduğunu belirten Alemi, Filistin’in İsrail işgaline karşı verdiği haklı savaşta yalnız kalmayacağını söyledi.

Filistinliler, 14 Mayıs 1948'de İsrail'in işgal ettiği Filistin topraklarında bağımsızlığını ilan etmesi ve Filistinlilerin zorunlu göçe tabi tutulması nedeniyle 15 Mayıs'ı Nekbe (Büyük Felaket) olarak anıyor. İsrail ise kuruluş yıl dönümünü 23 Nisan olarak kabul ederek, ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutluyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler