Necmettin Erbakan'ın gönüllü korumasına Fatih Erbakan tokadı

Necmettin Erbakan'ın gönüllü korumasına Fatih Erbakan tokadı

Yeniden Refah Partisi'nde İstanbul seçimleri öncesi kriz patlak verdi. MKYK Üyesi Abdurrahman Akyüz, "Murat Kurum'u desteklemek gerekiyor" demesi üzerine Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

Akyüz'den "Murat Kurum'u Destekleyelim" Çıkışı

Yeniden Refah Partisi'nde (YRP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri öncesi kriz patlak verdi. MKYK Üyesi Abdurrahman Akyüz, Cumhur İttifakı'nın adayı Murat Kurum'u desteklemeleri gerektiğini savundu. Akyüz, "Necmettin Erbakan hocam bugün yaşasaydı şüphesiz ki benim de söylediğim gibi Cumhur İttifakı'nın devam ettirilmesini isterdi. Hatta yani Cumhur İttifakı'nın içerisinde aktif rol alıp ekonomiyi de bugünkü zorluklardan kurtarmanın bir yoluna bakardı. İstanbul'da tabii ki Cumhur İttifakı'nın adayının kazanması için bir yol izlerdi. Kesinlikle ittifak içinde yer almamayı tercih etmezdi. Erbakan hocam olsaydı Murat Kurum'u belediye başkanı yapmamızı beklerdi." ifadelerini kullandı.

Akyüz'ün Sözleri Partide Tepkilere Yol Açtı

Akyüz'ün bu sözleri partide büyük tepkilere yol açtı. YRP, yaptığı açıklamada Akyüz'ün parti disiplinini yok saydığını, görev ve yetki sınırlarını aştığını ve parti çizgisiyle uyumlu olmayan açıklamalarda bulunduğunu savundu. Akyüz'ün Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildiği belirtilen açıklamada, "Yeniden Refah Partimiz dün olduğu gibi bugün de Milli Görüş çizgisinde yoluna devam etmektedir ve partimizin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Altınöz'dür." denildi.

Akyüz'ün Savunması

Akyüz ise yaptığı açıklamada, sözlerinin yanlış anlaşıldığını savundu. Akyüz, "Ben sadece bir fikir beyan ettim. Kimseyi rencide etmek veya parti disiplinini ihlal etmek gibi bir niyetim yoktu." dedi.

YRP'de Seçim Heyecanı Yerini Krize Bıraktı

İstanbul seçimlerine sayılı günler kala YRP'de yaşanan bu kriz, partinin seçimlerde aldığı oyları nasıl etkileyecek merak konusu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum