Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde görme engelliler için sergi açıldı

Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde görme engelliler için sergi açıldı

NEÜ Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen Dokunsal Sanat Sergisi, görme engelli öğrencilere yönelik özel eserlere ev sahipliği yapıyor.

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğü, görme engelli öğrenciler için düzenlediği "Dokunsal Sanat Sergisi" ile dikkatleri üzerine çekiyor. Sergi, NEÜ Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi'nde gerçekleşti ve Aksaray Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Arş. Gör. Cahit Şahin’in eserlerine ev sahipliği yaptı.

NEÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mürsel Biçer, serginin görme yetisi kısıtlı olan öğrencilerin görsel betimlemelerini artıran önemli bir etkinlik olduğunu belirterek, "Dokunsal Sanat Sergisi, özellikle görme ve duyma yetisi kısıtlı olan bireylerin hayata adapte olmalarını kolaylaştırmak amacıyla düzenlenmiş bir etkinlik. Bizler bazı şeyleri kalp gözümüzle görürüz. Bu da ona yönelik yapılmış bir sanatsal etkinlik" dedi.

g1-001.jpg

Engelli Öğrenci Birimi olarak birçok programı hayata geçirdiklerini vurgulayan Prof. Dr. Hakan Sarı, "Dokunsal Sanat Sergisi de bu programlarımızdan birisi. İşitme engelliler için işaret dili kursu, görme engelliler için Braille alfabesi kursu gibi etkinliklerle engelli öğrencilerin farkındalığını artırmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Serginin açılışında konuşan Arş. Gör. Cahit Şahin, görme engelli bireylerin görsel sanat eserlerine ve imajlara ulaşabilmesini sağlamak amacıyla bu sergiyi düzenlediklerini ifade etti.

g2-001.jpg

Şahin, eserlerin kabartmalı versiyonlarının görme engelli bireylerin dokunarak bilgilere ulaşmasını sağladığını belirterek, geri dönüşlerin olumlu olduğunu ve bu tip etkinliklerin engelli bireylerin hayata daha iyi adapte olmalarına katkı sağladığını söyledi.

NEÜ Görme Engelli Öğrenci Birim personeli İsmet Çavdar da, bir sanat eserinin Braille alfabesi tasvirine dokunmanın heyecan verici olduğunu ifade ederek, bu tür sergilerin engelli farkındalığını artırma ve bilinçlendirme açısından önemli olduğunu belirtti.

g3-001.jpg

Sergiye NEÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mürsel Biçer, NEÜ Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü Prof. Dr. Hakan Sarı, görme engelli öğrenciler ve davetliler katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.