"Necip Fazıl Kısakürek'i Anma ve Anlama Paneli"

"Necip Fazıl Kısakürek'i Anma ve Anlama Paneli"

Server Vakıfı Başkan Yardımcısı Bulut:- "(Necip Fazıl Kısakürek) Mesajını ve mücadelesini en çok da bugün anlamaya muhtacız"

ANKARA (AA) - Necip Fazıl Kısakürek'in vefatının 33. yılı dolayısıyla "Necip Fazıl Kısakürek'i Anma ve Anlama Paneli" düzenlendi.

Server Vakfı tarafından Vakıflar Genel Müdürlüğünün konferans salonunda düzenlenen panel, 1983'te vefat eden Necip Fazıl Kısakürek'in hayatını konu alan filmin gösterimiyle başladı.

Panelin oturum başkanı, Server Basın Yayın, İlim ve Sosyal Dayanışma Vakfı Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Bulut, her yıl Necip Fazıl Kısakürek'in şahsiyetini, davasını ve mücadelesini anlamaya yönelik programlar düzenlediklerini söyledi.

Necip Fazıl'ı anmayı ve anlamayı kendilerine görev edindiklerini belirten Bulut, "Mesajını ve mücadelesini, en çok da bugün anlamaya muhtacız." dedi.

Bulut, vakıf mensupları ve gönüllüleri olarak ünlü şairin mesajını doğrudan aldıklarını, konferanslarıyla, şiirleriyle ve eserleriyle beslendiklerini dile getirerek, "Sadece bizim değil, yeni nesillerin de onun eserlerine odaklanmaları, onun şiirlerinde derinleşmeleri gerekiyor. Server Vakfı olarak hiç değilse her yıl vefat yıl dönümünde onu gençlere hatırlatıyor, gençleri onun eserleriyle buluşturuyoruz." ifadelerini kullandı.

"Üstat Necip Fazıl, şiirde bir ufuk ve zirve olmasının yanında fikirde de ileri bir ufuk, derin bir muhtevadır." diyen Bulut, Kısakürek'in cumhuriyet dönemi fikir adamlarının en önemlilerinden olduğunu anlattı.

Bulut, ünlü şairin hayatından, doğumundan ölümüne kadar her anıyla örnek alınması, üzerinde düşünülmesi ve dersler çıkarılması gerektiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Üstadın sık sık söylediği, 'Ne yaptık, ne yaptılar mukaddes emaneti?' mısrasından yola çıkarak onun mücadelesini bir emanet bilmek zorundayız. Üstadın bize ve bütün müminlere bıraktığı vasiyet, öncelikle onu anmak ve anlamak olmalıdır. Bugün buradaki programımız kuşkusuz, üstadı anlayan, anlamak isteyen, ona bir minnet ve vefa borcu olanların anlayabilecekleri bir etkinliktir. Bizden sonraki neslin sağlıklı bir fikir bünyesine sahip olmasını istiyorsak, onu anmak, anlamak, anlatmak mecburiyetindeyiz."

Panelde şair yazar Arif Ay, Ankara Büyükşehir Belediyesi Sanat Yönetmeni Mehmet İkiler, Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilal Kemikli ve Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Okan Koç, Kısakürek'in hayatını, duruşunu, mücadelesini ve olaylara bakış açısını anlattı.

Programa AK Parti Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı, Server Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Tezel, vakfın üyeleri ve temsilcileri ile davetliler katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :