Nazlı Ilıcak yine tahliye oldu

Nazlı Ilıcak yine tahliye oldu

79 yaşındaki gazeteci-yazar Nazlı Ilıcak, 2016 yılında yazdığı bir yazı nedeniyle aldığı 2 yıl 6 ay hapis cezasının istinaf tarafından onanmasının ardından 4 Aralık 2023'te tekrar cezaevine girmişti.

Türkiye'nin önde gelen gazeteci ve yazarlarından biri olan 79 yaşındaki Nazlı Ilıcak, 2016 yılında yazdığı bir yazı nedeniyle "iftira" suçundan aldığı 2 yıl 6 ay hapis cezasıyla gündeme gelmişti. Cumhuriyet Savcısı Orhan Kapıcı'nın şikâyeti üzerine İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Ilıcak'ın cezası istinaf mahkemesince onanmış ve 4 Aralık 2023'te tekrar cezaevine girmişti.

Ancak, Ilıcak'ın avukatları, yeni deliller ve savunma ile mücadele etti. Yürütülen hukuki süreç sonucunda, mahkeme tarafından yapılan incelemelerle iftira suçunun ispat edilemediği ortaya çıktı. Nazlı Ilıcak'ın avukatlarının başarılı savunması sonucunda, istinaf mahkemesi tarafından onaylanan ceza infazı durdurularak, Ilıcak tahliye edildi.

Ilıcak'ın avukatları, mahkemenin verdiği karara ilişkin yaptıkları açıklamada, "Müvekkilimiz Nazlı Ilıcak'ın iftira suçundan aldığı ceza, yürütülen etkili bir savunma süreci sonucunda hukuki açıdan geçerliliğini yitirdi. Mahkeme, yeni deliller ve savunma taleplerimizi değerlendirerek adil bir karar verdi. Nazlı Ilıcak, bu süreçten sonra tekrar özgürlüğüne kavuştu" ifadelerini kullandı.

Bu gelişmelerle birlikte, Nazlı Ilıcak'ın hapis cezasının infazı durdurulduğu ve gazeteci-yazarın tahliye edildiği belirtildi. Ilıcak'ın cezaevinden çıkışında, sevenleri ve basın mensupları tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.