Nazlı Ilıcak: FETÖ'nün 17/25 Aralık'ta terör örgütü olduğunu anlamadım

Nazlı Ilıcak: FETÖ'nün 17/25 Aralık'ta terör örgütü olduğunu anlamadım

Tutuklu sanık Nazlı Ilıcak:- "FETÖ'yü terör örgütü olarak görüyorum. 15 Temmuz'dan önce böyle görmedim. Gizlice kılcal damarlara sızıyor, devleti ele geçirmeyi amaçlıyor. Bu çok daha tehlikeli"

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimini önceden bildikleri iddiasıyla 6'sı tutuklu 7 sanığın yargılandığı davada esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmasını yapan tutuklu sanıklardan Nazlı Ilıcak, "FETÖ'yü terör örgütü olarak görüyorum. 15 Temmuz'dan önce böyle görmedim. Gizlice kılcal damarlara sızıyor, devleti ele geçirmeyi amaçlıyor. Bu çok daha tehlikeli." dedi.

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, savcılığın mütalaasını açıklamasının ardından gelen belgeler ve mütalaaya karşı sanıkların beyanları alındı.

Tutuklu sanıklardan Nazlı Ilıcak, mütalaanın okunmasının ardından mahkeme heyetine, "Bu 309. madde hangisiydi?" diye sordu. Heyet başkanının "Avukatınız onu size söyleyecek." sözleri üzerine Ilıcak, bu kez avukatına, "Darbe suçu var mı?" dedi. Avukatı da "Evet." yanıtını verdi.

- "FETÖ, sui generis bir örgüt"

Ilıcak, darbe iddiasıyla ilgili daha önce Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nin kararı kapsamında şiddet ve cebir unsuru aranması gerektiğini söylediğini belirterek, "Darbelerle mücadele ettim. Evet, yolsuzluk yapanların hesap vermesi gerektiğini söyledim. Fakat bütün gazeteler yolsuzlukları manşetlerinden duyuruyordu. Yolsuzlukla mücadele edilmesini istemek FETÖ'ye hizmet midir? Bunları dürüst bir gazeteci olduğum için yazdım. Ben hükümet devrilsin, isteyemem. AK Parti'ye oyumu veriyordum. Sadece yolsuzluk iddialarının üstünün örtülmemesini istedim." ifadelerini kullandı.

15 Temmuz darbe girişiminden önce attığı tweetleri okuyan ve Avrupa Birliği'nin FETÖ'yü terör örgütü gibi görmediğini söyleyen Ilıcak, "Ben FETÖ'yü terör örgütü olarak görüyorum. 15 Temmuz'dan önce böyle görmedim. FETÖ, sui generis (kendine has) bir örgüttür. Gizlice kılcal damarlara sızıyor, devleti ele geçirmeyi amaçlıyor. Bu çok daha tehlikeli. Ben terör örgütünü FETÖ'ye tercih ederim. Çünkü terör örgütü devleti ele geçirmeye çalışmaz." diye konuştu.

- "Darbe olacağını bilmiyordum"

Hukuki iddiaların somut delillere dayanması gerektiğini, niyet okumayla yargılama olmayacağını savunan Ilıcak, "Ben darbe olacağını bilmiyordum. 'Hayır' diyorum; ben FETÖ'nün amacının devleti ele geçirmek olduğunu bilmiyordum. Bülent Arınç bile Abdullah Gül bile idrak edememiş. FETÖ zaten amacını biliyor, ben üyesi değilim, bilmiyorum." dedi.

İddianamede kendisi hakkında FETÖ'nün amacını benimsediği ve ona göre hareket ettiğinin iddia edildiğini söyleyen Ilıcak, "Örgütün amaç suçu, devleti ele geçirmek, teokratik bir devlet kurmak. Benim böyle bir devlet isteyebileceğimi düşünüyor musunuz? Devletin FETÖ tarafından ele geçirilmesinde benim nasıl katkım olabilir? Atama ve terfi yetkim mi var? Bana değil, bunlara izin veren devlet yetkililerine sorulmalı. Benim tweetlerimin FETÖ'nün devlete sızmasıyla ya da darbeyle ne ilgisi var? Ben hükümet devrilsin dememişim ki..." diye konuştu.

- "17/25 Aralık'ta terör örgütü olduğunu anlamadım"

Ilıcak, FETÖ'nün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan nefret ettiğini ama kendisinin hiçbir zaman Erdoğan'dan nefret etmediğini belirterek, şöyle devam etti:

"Erdoğan'a hakaret iddiasıyla hakkımda açılmış tek bir hakaret davası yok. Yazılarımdaki amacım yapılan hatalardan dönülmesine katkıda bulunmaktı, kamuoyu adına denetim yapmaktı. Bana sorulabilir, '17/25 Aralık'ta da mı terör örgütü olduğunu anlayamadın?' diye. Hayır, anlamadım. Bülent Arınç, 'Şimdi bana ahmak diyebilirsiniz' demişti. 17/25 Aralık belgeleri bugün hala tartışılıyor. Ben de meselenin yolsuzluk boyutuyla ilgilendim. Amacı hükümeti devirmek olan bir örgüt söz konusu ama ben bunu fark etmedim. Yolsuzluk boyutuyla ilgilendim. Suç sübut olmadığı gerekçesiyle beraatimi istiyorum. 40 yıllık gazeteciyim. Beraat vermezseniz yaşım ve 16-17 aydır tutuklu olmamın zorluğu göze alınarak, tahliyemi talep ediyorum."

Tutuklu sanıklardan Yakup Şimşek'in de beyanının alındığı duruşmaya bir süre ara verildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :