Nasreddin Hoca Anma Günleri başladı

Nasreddin Hoca Anma Günleri başladı

Akşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Nasreddin Hoca Anma Günleri, sabahın erken saatlerinde yapılan dua ve ziyaretlerle başladı. Bu geleneksel etkinlikler, Nasreddin Hoca'nın yaşamını ve bilgeliğini gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyor.

Sabahın Seherinde Nasreddin Hoca Anma Günleri Başladı

Konya'nın Akşehir ilçesi, Nasreddin Hoca'yı anma ve onun bilgelik mirasını gelecek nesillere aktarma amacıyla düzenlenen Nasreddin Hoca Anma Günleri'ne ev sahipliği yapıyor. Etkinlikler, "Sabahın Seherinde Nasreddin Hoca'dan Esintiler" etkinliği ile başladı.

Nasreddin Hoca Anma Günleri başladı

Sabahın erken saatlerinde Hasan Paşa İmaret Camisi'nde kılınan sabah namazının ardından, katılımcılar Nasreddin Hoca Türbesi'ni ziyaret ettiler. Türbe ziyareti sonrasında, Nasreddin Hoca Meydanı'nda tüm katılımcılara çorba ikramı yapıldı.

Nasreddin Hoca Anma Günleri başladı

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek, "739. yılında Nasreddin Hocamızı anmak üzere bir araya geldik. Dünyaca ünlü bilge kişiliği, mizahi yönü ve dini vasfıyla Hoca'mız, hangi sözlerle övülse azdır. İlk yıllarımızdan itibaren Nasreddin Hoca ismini daha geniş kitlelere tanıtmak için Anma Günleri etkinliklerini geleneksel hale getirdik. Bu yıl, maalesef, dünya dışında yaşanan zorlu olaylar nedeniyle Fıkra Canlandırma Yarışması'nı erteledik. Ancak, bu günlerde bir araya gelerek dayanışma ve birlik ruhunu yaşamak daha da önemlidir" dedi.

Nasreddin Hoca Anma Günleri başladı

Ayrıca, Nasreddin Hoca Anma Günleri kapsamında İplikçi Camisi'nde öğle namazı öncesi Nasreddin Hoca'nın ruhu için Mevlid-i Şerif okutuldu. Akşehir Müftülüğü tarafından okunan 739 Hatmi Şerif'in duası da yapıldı. Öğle namazı sonrasında ise cami cemaatine, Akşehir Belediyesi tarafından mevlid şekeri ikram edildi.

Etkinliğe Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı Muammer Sağlam, İlçe Müftüsü Ahmet Müjdeci, kamu kurum ve belediye birim müdürleri, Belediye Meclis Üyeleri, vatandaşlar ve öğrenciler de katıldı. Nasreddin Hoca Anma Günleri, ilçenin zengin kültürel mirasına vurgu yaparken, bu önemli figürün bilgeliğini gelecek kuşaklara aktarmayı amaçlıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.