Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu

Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu

Telafer Havaalanı yakınlarına kadar ilerleyen Haşdi Şabi birlikleri, ilerleyen saatlerde havalanına girmyeyi planlıyor

MUSUL (AA) - Irak'ta Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi birliklerinin, Musul'un batısındaki Telafer Havaalanı yakınlarına kadar ilerlediği ve birkaç saat içinde havaalanına girmeyi planladığı bildirildi.

Eski Ulaştırma Bakanı, Haşdi Şabi'ye bağlı Bedir Tugayları lideri Hadi el-Amiri, yaptığı yazılı açıklamada, birliklerinin Türkmen nüfusun yoğun olduğu Telafer Havaalanı sınırlarına ulaştığını belirterek, "Birlikler, havaalanına düzenlenecek baskın için alanın etrafını kuşattı." ifadesini kullandı.

Öte yandan Irak'taki Ketaib Hizbullah'tan yapılan açıklamada, mensuplarının, Telafer Havaalanı'nın kuzey ve kuzeydoğu tarafındaki sınır bölgelerinde terör örgütü DEAŞ ile çatışmaya girdiği aktarıldı.

Açıklamada, Ketaib Hizbullah birliklerinin, ilerleyen saatlerde havaalanına düzenlenecek baskın için hazırlandığını vurguladı.

Haşdi Şabi komutanlarından Murtaza el-Hüseyin de AA muhabirine yaptığı açıklamada, birliklerin, Telafer istikametindeki El-Hamza, Telramec, Telsabun köylerini DEAŞ'tan kurtardığını söyledi.

DEAŞ militanlarının, Haşdi Şabi'nin ilerleyişi sırasında kırılan ilk savunma hattının ardından ikincisini oluşturmak için Telafer'in güneyindeki Suban bölgesine çekildiğini dile getirdi.

Haşdi Şabi birliklerinin; Telafer'i DEAŞ'tan kurtarmayı, örgütün Musul ve Suriye'de denetimi altındaki bölgelere kaçış ile yardım sevkiyat yolunun kapatılmasını hedeflediği ifade ediliyor.

Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu 17 Ekim'de başlamıştı. Koalisyon güçlerinin havadan destek olduğu operasyonda hükümet ve ordu birlikleri, emniyet güçleri, Haşdi Şabi, Ninova muhafızları ve peşmerge güçlerinden yaklaşık 45 bin kişinin görev yaptığı kaydedildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler