Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu

Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu

MUSUL (AA) - Irak'ta Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu sırasında güney cephesinde 955 militanının öldürüldüğü ve 108'inin de yakalandığı bildirildi.Ortak...

MUSUL (AA) - Irak'ta Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu sırasında güney cephesinde 955 militanının öldürüldüğü ve 108'inin de yakalandığı bildirildi.

Ortak Operasyonlar Komutanı Sözcüsü Saad Maan, Musul'un güneyinde Kayyara'da yaptığı basın toplantısında, güvenlik güçlerinin Musul'da kurtarılan birçok bölgeyi yerel polis gücüne teslim ettiğini ve arazinin onlar tarafından kontrol edildiğini söyledi.

"Musul'un tamamında arazi kontrolünü yerel polise teslim edeceğiz." diyen Maan, "Güvenlik güçlerimiz sivillerin korunması için Başbakan İbadi'nin talimatına uyuyor. Şimdiye kadar güney cephesinde 955 teröristi öldürdük ve 108'ini de gözaltına aldık." diye konuştu.

Maan, "Operasyonlar tüm cephelerden sürüyor ve hiçbir duraksama yok." ifadesini kullandı.

DEAŞ'a karşı koalisyon güçleri sözcüsü Albay John Dorrian da aynı basın toplantısında yaptığı konuşmada, "Iraklı güçler sivillerin korunmasına önem gösteriyor. Musul'da DEAŞ'ı 4 binden fazla bombayla vurduk. Yüzlerce DEAŞ militanını da öldürdük. Ayrıca 59 patlayıcı araç imha ettik, 80 tüneli yok ettik." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :