Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu

Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu

Uluslararası yardım kuruluşu Oxfam Musul'un batı yakasında 750 bin sivilin mahsur kaldığını, muhtemel askeri bir operasyonda sivillerin kaçabilecek güvenli bölgelerinin olmadığını söyledi

ERBİL (AA) - Uluslararası yardım kuruluşu Oxfam, terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'un batı yakasında 750 bin sivilin mahsur kaldığını, muhtemel askeri bir operasyonda sivillerin kaçabilecek güvenli bölgelerinin olmadığını duyurdu.

Merkezi İngiltere'de bulunan yardım kuruluşu Oxfam, DEAŞ'ın hakimiyetindeki Musul kent merkezinin batısında mahsur kalan 750 bin sivilin durumu hakkında bir açıklama yayımladı.

Kentin doğu yakasının güvenlik güçleri tarafından kontrol altına alınmasından sonra, batı yakasına giden yolların Kasım ayından itibaren kesildiği ve bölgedeki insani durumun kötüleştiği ifade edilen açıklamada, Musul'un batı yakasında mahsur kalan sivillerin muhtemel askeri bir operasyonda kaçabilecek güvenli yerlerinin olmadığı uyarısında bulunuldu.

Söz konusu yakanın özellikle dar ve yoğun nüfusun yer aldığı eski şehrin siviller için bir "ölüm kapanı" olabileceği aktarıldı.

Açıklamada Oxfam Irak Koordinatörü Andres Gonzalez, "Gelecek aşama siviller için büyük zorlukları beraberinde taşıyor. Ailelerin özellikle eski şehirdeki dar sokaklarda ağır çatışmanın ortasında kalması ve güvenli bölgelere kaçacak fırsatlarının olmaması korkunç bir durum." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :