Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu

Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu

Irak Başbakanı İbadi:- "Yabancı militanların çoğu aileleriyle Musul'u terk etti. Teröristlerin elindeki bölgeler büyük oranda azaldı"

BAĞDAT (AA) - Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, terör örgütü DEAŞ'ın kendi içinde anlaşmazlık olduğunu ve yabancı militanların çoğunun Musul'u terk ettiğini belirtti.

İbadi, başkent Bağdat'ta valiler ile yaptığı toplantıda, DEAŞ'ın Musul'da gerilediğini ve örgüt içinde anlaşmazlık olduğunu ifade ederek, "Yabancı militanların çoğu aileleriyle Musul'u terk etti. Teröristlerin elindeki bölgeler büyük oranda azaldı." dedi.

Musul operasyonunda çok sayıda teröristin öldürüldüğünü aktaran İbadi, "Örgütün imkanları da geriledi. Teröristlere ait çok sayıda silah ve patlayıcı madde ele geçirildi." diye konuştu.

Güvenlik güçlerinin örgütün silah depolarının yeri hakkında sivillerden bilgi aldığını kaydeden İbadi, yakında Musul'daki tüm bölgelerin kurtarılacağını dile getirdi.

Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonunda doğu yakasında kontrolün tamamen sağlanmasının ardından batı bölgelerine yönelik harekat için askeri hazırlıklar yapılıyor. Ancak bölgedeki yüksek nüfus yoğunluğu ve dar sokaklar nedeniyle operasyonun daha riskli ve zor olacağı belirtiliyor.

Iraklı güvenlik güçleri, Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonunun başladığı 17 Ekim'den yaklaşık 100 gün sonra, kentin doğu yakasını tamamen kurtarabilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :