Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu

Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu

Musul'un kuzeyine giren Ninova Muhafızları, DEAŞ üyesi 5 teröristi esir aldı- Es-Sukker Mahallesi'ne İHA ile düzenlenen saldırıda da teröristlerden 23'ü öldü, 14'ü yaralandı

MUSUL (AA) - Irak'ın Musul kentinde, Türk askerleri tarafından eğitilen Ninova Muhafızları ile ordunun, kentte terör örgütü DEAŞ'ın kontrolündeki bir bölgeye girerek 5 teröristi esir aldığı bildirildi.

Orduya bağlı Terörle Mücadele Birimi'nden Tuğgeneral Mahmud Saad ez-Zubeyri, 16. Tugay ile Ninova Muhafızları'ndan oluşan ortak güce bağlı unsurların, DEAŞ militanlarına benzer giysiler giyerek kentin kuzeyindeki Baviza bölgesine girdiğini ve 5 teröristi esir aldığını söyledi.

Teröristlerin istihbarat teşkilatına bağlı güçlere teslim edildiğini belirten Zubeyri, ilk defa bu türden bir operasyon gerçekleştirildiğini aktardı.

Öte yandan, Irak ordusundan Tümgeneral Müsenna En-Numani de uluslararası koalisyona ait bir insansız hava aracının (İHA) Musul'un kuzeydoğusundaki Es-Sukker Mahallesi'nde terör örgütü DEAŞ üyelerinin toplandığı bir evi bombaladığını, saldırıda 23 teröristin öldüğünü, 14'ünün yaralandığını, 7 aracın da kullanılmaz hale geldiğini belirtti.

Musul'u DEAŞ'tan kurtarmak için 17 Ekim'de başlatılan operasyonlar, kentin bazı bölgelerinde devam ediyor. Operasyona, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon da hava desteği sağlıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler