Musul'da rehin alınanlar Türkiye'de

Musul'da rehin alınanlar Türkiye'de

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık:

MALATYA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün Musul'da alıkoyduğu konsolosluk görevlilerinin Türkiye'ye getirilmesine ilişkin, "Türkiye çok önemli bir çalışma yürütmüştür, diplomasi yürütmüştür. Diplomasinin neticesinde de vatandaşlarımıza, ailelerimize kavuştuk, hepimizin gözü aydın diyorum" dedi.

Bir otelde gazetecilere açıklamalarda bulunan Çalık, yaklaşık 101 gün önce herkesin yüreğinin sıkıldığı, üzüldüğü Musul Başkonsolosu ile 48 kişinin rehin alındığını olayın yaşandığını anımsattı.

Sürecin çok büyük bir hassasiyetle yönetildiğini dile getiren Çalık, şunları söyledi:

"Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Başbakanımız ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanımız süreci çok yakın takip etti. Sadece yapılacak söylemlerle hamasetle siyaset yapılmayacağının en güzel göstergesi ben bugün alınan neticedir diye düşünüyorum. Bugün Türkiye Cumhuriyeti devletinin ne kadar büyük bir devlet olduğunu bir kez daha tüm dünya gördü ve buradaki bütün vatandaşlarımızın tırnağına zarar gelmeden Musul'dan Şanlıurfa'ya kadar getirilmesi sağlandı. Vatandaşlarımıza ve hepimize geçmiş olsun dilek ve temennilerimi iletiyorum. Bu konuda Türkiye çok önemli bir çalışma yürütmüştür, diplomasi yürütmüştür. Diplomasinin neticesinde de vatandaşlarımıza, ailelerimize kavuştuk, hepimizin gözü aydın diyorum." 

 

Kaynak:Haber Kaynağı