MÜSİAD'dan Güney Afrika'daki Türk iş adamlarına iftar

MÜSİAD'dan Güney Afrika'daki Türk iş adamlarına iftar

Güney Afrika Şube Başkanı Salim: - "Güney Afrika'da faaliyet gösteren iş adamları bir anlamda gönüllülük yapıyor"

JOHANNESBURG (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğince (MÜSİAD) Güney Afrika'daki Türk iş adamlarına iftar verildi.

Johannesburg'daki bir otelde düzenlenen iftarda, MÜSİAD Güney Afrika Şube Başkanı Abubekir Salim, kurum olarak ülkede yeni yapılanmaya başladıklarını söyledi.

Güney Afrika'nın Afrika kıtasında ekonomik anlamda kilit rol oynadığını belirten Salim, MÜSİAD olarak bu ülkedeki şubelerini geçen yıl çok sayıda üst düzey davetlinin katılımıyla açtıklarını anımsattı.

MÜSİAD Güney Afrika Şubesinin yönetim kurulunda 6 Güney Afrikalı'nın bulunduğunu kaydeden Salim, 2 ülke arasında gelişen ilişkiyi ekonomik alanda da artırmaya çalıştıklarını anlattı.

MÜSİAD'ın dünyanın 68 ülkesinde 11 bin üyesi olan, 45 bin işletmeyi temsil eden ve 1 milyon 600 bin kişiye istihdam sağlayan büyük bir kuruluş haline geldiğini vurgulayan Salim, "Güney Afrika'da faaliyet gösteren iş adamları bir anlamda gönüllülük yapıyor. İnşallah mübarek ramazan ayı birlik ve beraberimizi daha da artırır ve Müslümanları birbirine daha da yakınlaştırır." dedi.

İftar programına, Güney Afrika Ticari Ataşesi Hakan Karabalık, Johannesburg Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Gökhan Kahraman, Güney Afrika Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Genel Sekreteri Yüksel Timur, çeşitli firma temsilcileri ve ülkede yaşayan Türk iş adamları katıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :