Muhtar adayına itibar suikastı: Ekran görüntüsü montajlandı

Muhtar adayına itibar suikastı: Ekran görüntüsü montajlandı

Hatay'ın Ürgen Paşa Mahallesi'nde muhtar adayı İsmail Bayır, görüntülü telefon görüşmesi sonrası dolandırıcıların itibar suikastına uğradı.

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala, Hatay'ın Ürgen Paşa Mahallesi'nde muhtar adayı olan İsmail Bayır, dolandırıcıların hedefindeki son kişi oldu. Yaptığı görüntülü telefon görüşmesinin ardından ekran fotoğrafı montajlanarak cinsel içerikli fotoğrafların üzerine eklenen Bayır, 20 bin euro karşılığında tehdit edildi.

Bayır'ın anlatımına göre, birkaç saniyelik bir görüşme sırasında alınan ekran fotoğrafı, dolandırıcılar tarafından cinsel içerikli fotoğraflarla montajlanarak kullanıldı. Ardından Bayır'a 20 bin euro talep eden dolandırıcılar, tehditler savurarak itibarını zedeleme girişiminde bulundular.

m1.jpg

Ancak Bayır, dolandırıcıların tuzağına düşmeyerek polis yardımıyla harekete geçti. Dolandırıcılara para kaptırmadan önce karakola başvuran Bayır, bu sayede itibar suikastından kurtulmayı başardı. Olayın ardından muhtar adayları ve belediye başkan adaylarını bu tip dolandırıcılıklara karşı uyararak önlem almaları gerektiğini vurguladı.

Bayır, yaşadığı bu olayın sadece kendisini değil, aynı zamanda diğer muhtar adaylarını da etkileyebilecek bir durum olduğunu belirtti. Bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olunması gerektiğini ve herhangi bir şantaj ve tehdide boyun eğilmemesi gerektiğini vurguladı.

m2.jpg

Muhtar adayı İsmail Bayır'ın yaşadığı bu olay, yerel seçim atmosferindeki huzursuzluğu bir kez daha gözler önüne serdi. Dolandırıcıların siyasi figürleri hedef alarak itibar suikastı girişiminde bulunması, adayların ve kamuoyunun dikkatini çekti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.