Muğla'daki çöplük yangını

Muğla'daki çöplük yangını

Menteşe ilçesinde çöplük alanda çıkan ve 19 saat süren çalışmaların ardından kontrol altına alınan yangın alanında soğutma çalışmaları başladı- Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Çöl:- "Sürekli yön değiştiren rüzgar nedeniyle ekiplerimiz de

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Menteşe ilçesinde çöplük alanda çıkan ve 19 saat süren çalışmanın ardından kontrol altına alınan yangın alanında soğutma çalışmaları başladı.

TOKİ Mahallesi Akkaya mevkisindeki çöplük alanda, dün gece geç saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına, Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne ait çok sayıda arazöz, ilk müdahale aracı ile Muğla Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler karadan müdahale etti.

Ekipler, alevlerin bölgenin yakınındaki ormanlık alana ulaşmaması için yer yer köpükle de müdahalede bulundu. Yaklaşık 19 saatte kontrol altına alınan yangında, soğutma çalışmaları sürüyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Raşit Çöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün gece başlayan sabaha karşı kontrol altına alınan yangının öğle saatlerinde rüzgarında etkisiyle büyüdüğünü söyledi.

Bölgeye 15 itfaiye aracı ve su tankerinin yanı sıra iş makinaları ve 50 personelin müdahalede bulunduğunu belirten Çöl, “Sürekli yön değiştiren rüzgar nedeniyle ekiplerimiz de zor anlar yaşıyor. Yangın tekrar kontrol altına alındı. İlçelerden çağırdığımız destek ekiplerimizle inşallah gece saatlerinde soğutma çalışmalarını tamamlamış oluruz. Eğer rüzgarla birlikte farklı bir noktadan parlama olmazsa." diye konuştu.

Öte yandan, öğle saatlerinden itibaren devam eden yangın nedeniyle TOKİ Mahallesi’nin üzerini de dumanların kapladığı görüldü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :