Mucur'dan Haleplilere yardım

Mucur'dan Haleplilere yardım

KIRŞEHİR (AA) - Mucur ilçesinden Suriye sınırındaki Haleplilere dağıtılmak üzere bir tır yardım malzemesi gönderildi.İlçe Meydanında düzenlenen...

KIRŞEHİR (AA) - Mucur ilçesinden Suriye sınırındaki Haleplilere dağıtılmak üzere bir tır yardım malzemesi gönderildi.

İlçe Meydanında düzenlenen törende konuşan Kırşehir İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği Mucur Temsilcisi Murat Çetiner, Suriye'nin Halep kentinden Türkiye sınırına gelen başta Türkmenler olmak üzere tüm mazlumlar için yardım kampanyası düzenlediklerini söyledi.

Mucur halkının kampanyaya büyük bir ilgi gösterdiğini belirten Çetiner, 300 çuval un, kuru gıda, çocuk bezi ve maması, battaniye, kıyafet gibi malzemelerden oluşan bir tır dolusu yardım toplandığını ifade etti.

Çetiner, "Bizler burada rahat bir şekilde yaşarken oradaki kardeşlerimizin karnı aç, bu yardım kampanyasına bizim de katkımız olsun istedik. Şehir dışından ve yurt dışından da yardım aldık. Yapılan yardımlarla tırımızı doldurduk. Bölgeye sevk ediyoruz. Yardım taleplerimizi geri çevirmeyen, Halep'teki kardeşlerimize şefkat elini uzatan Mucur halkımıza ve esnaflarımıza en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Kampanyanın devam edeceğini vurgulayan Çetiner, yardım yapmak isteyenlerin kendileriyle irtibata geçebileceğini kaydetti.

Konuşmanın ardından yardım tırı dualarla yola çıkarıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :