Muaythai Federasyonu'nda açıklama:

Muaythai Federasyonu'nda açıklama:

"Tayland'daki Dünya Şampiyonası'na, Türkiye Şampiyonası'nda Büyükler A-B ve Büyük Bayanlar kategorilerinde 1. olan sporcuların katılması uygun görülmüştür. Ancak federasyonumuz bütçesi yetersiz ve borçlanma yasaklamaları dolayısıyla ödenek bulunmamaktadır

Türkiye Muaythai Federasyonu, "bütçe yetersizliği ve borçlanma yasağı" nedeniyle ödenek bulunmadığını, Tayland'daki Dünya Şampiyonası'na antrenör ve sporcuların, kendi imkanlarıyla katılmalarına müsaade edilebileceğini açıkladı. 

Federasyonun internet sitesinden "Dikkat" başlığıyla yapılan duyuruda, federasyonun faaliyet planında yer alan Dünya Şampiyonası'nın, 12-24 Ağustos'ta Tayland'ın Bangkok kentinde yapılacağı hatırlatıldı.

Yapılan uyarıda, organizasyona, 2015 yılı Türkiye Muaythai Şampiyonası Büyükler A-B ve Büyük Bayanlar kategorilerinde birinci olan sporcuların katılmasının uygun görüldüğü ancak federasyonun bütçesinin yetersiz olması ve borçlanma yasağı nedeniyle ödenek bulunmadığı belirtildi.

Açıklamada, Büyükler A-B ve Büyük Bayanlar kategorilerinde birinci olan sporcuların federasyon imkanları ile şampiyonaya katılmak üzere gönderilmesi için Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ile görüşüldüğü ve federasyonun tüm olanakları kullanarak sporcuların gönderilmesi için çalışmalar yapıldığı kaydedilerek, "Ancak henüz net bir ödenek olmadığından federasyon imkanları ile takımın götürüleceği garanti değildir" denildi. 

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

"Bu sebeple listede ismi bulunan ve kafilede görev verilmesi düşünülen yönetici, idareci, hakem, doktor vs görevli ile antrenör ve sporcuların tüm giderleri kendi imkanları veya bulacakları destekçi, sponsor aracılığı ile faaliyete katılmalarına müsaade edilebilecektir. Ayrıca, 2015 yılı Alt ve Üst Gençler Bay ve Bayanlar kategorisinde birinci olmuş sporcular isterlerse tüm giderleri kendi imkanlarıyla katılmak koşulu ile faaliyete katılmalarına müsaade edilecektir."

Faaliyete katılmak isteyenler için uçak bedelinin 910 dolar, otel konaklama bedelinin ise 12 gün için toplam bin 20 dolar olduğu belirtildi. 

Şampiyonaya katılan veya katılmayan tüm sporculara yönelik federasyonun "ileride bütçe imkanları olması halinde" uluslararası kupa ve faaliyetlere götürülmesi için çalışma yapıldığı bilgisi de verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı