MSB'den 4 şehit açıklaması! Piyade Uzman Çavuş Fatih Kalkan'ın acı haberi baba ocağına ulaştı

MSB'den 4 şehit açıklaması! Piyade Uzman Çavuş Fatih Kalkan'ın acı haberi baba ocağına ulaştı

MSB Pençe-Kilit operasyon bölgesinde teröristlerle ile çıkan çatışmada, Piyade Uzman Çavuş Fatih Kalkan'ın şehadetiyle şehit olan asker sayısının dörde yükseldiğini, yaralı 2 askerimizin tedavisinin sürdüğünü açıkladı

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada yaralanan 1 askerin daha tedavi gördüğü hastanede şehit olduğunu duyurdu. Piyade Uzman Çavuş Harun Yıldırım ve Piyade Uzman Çavuş Savaş Borlu çatışmada şehit olmuş, yaralı olarak hastaneye kaldırılan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Gökhan Ağıl şehit düşmüştü. Bir acı haber daha geldi yaralı askerlerden Piyade Uzman Çavuş Fatih Kalkan şehit oldu. Bakanlık yaralı iki askerimizin tedavisinin devam ettiğini açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, 11 Eylül 2022 tarihinde, arama tarama faaliyeti esnasında bölücü terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada yaralanan ve hastanede tedavisine devam edilen kahraman silah arkadaşlarımızdan Piyade Uzman Çavuş Fatih Kalkan, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bölgede operasyonlar devam etmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz" denildi.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan bir diğer açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, 11 Eylül 2022 tarihinde, Arama Tarama faaliyeti esnasında bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada, Piyade Uzman Çavuş Harun Yıldırım, Piyade Uzman Çavuş Savaş Borlu, Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Gökhan Ağıl ve Piyade Uzman Çavuş Fatih Kalkan şehit olmuştur, 2 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılarımız derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Bölgede operasyonlar devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz.

ŞEHİT FATİH KALKAN’IN ŞEHADET HABERİ OSMANİYE'DEKİ BABAOCAĞINA ULAŞTI

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan Piyade Uzman Çavuş Fatih Kalkan’ın şehadet haberi, Osmaniye’deki ailesine verildi.
Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Kuzey Irak’ta düzenlenen Pençe-Kilit operasyonunda arama tarama faaliyeti sırasında bölücü terör örgütü mensuplarınca girilen çatışmada Piyade Uzman Çavuş Fatih Kalkan şehit düştü.

3 AYLIK KIZI BABASIZ KALDI

Şehidin acı haberi Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi’nde ikamet eden eşi Gül Kalkan’a askeri yetkililer tarafından verildi. Evli olduğu öğrenilen şehidin evine dev Türk bayrağı asılırken eşi ve yakınları gözyaşı döktü.

Öte yandan, şehit Piyade Uzman Çavuş Fatih Kalkan’ın annesinin vefat ettiği, 3 aylık Yaren adında bir kız çocuğunun olduğu öğrenildi.

Resim

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.