MSB: İsrail sivillere yönelik saldırılarını durdurmalı

MSB: İsrail sivillere yönelik saldırılarını durdurmalı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, İsrail'in Gazze'deki sivillere yönelik saldırılarını derhal durdurması gerektiğini söyledi.

MSB kaynakları, "İsrail'in Gazze'deki sivillere yönelik saldırıları, uluslararası hukuka aykırıdır ve derhal durdurulmalıdır. Gazze'deki acil ihtiyaçları karşılamak için hemen bir insani koridor oluşturulmalıdır. İhtiyaç maddelerinin girişine, yaralıların çıkışına, tahditsiz izin verilmelidir." dedi.

Kaynaklar, İsrail'in saldırılarında 100'den fazla sivil hayatını kaybettiğini ve binlercesinin yaralandığını belirterek, "Bu saldırılar, masum insanların hayatını kaybetmesine ve Gazze'deki insani krizin daha da derinleşmesine neden olmaktadır." ifadelerini kullandı.

MSB kaynakları, Türkiye'nin, Gazze'deki sivillerin korunması ve insani krizin sona erdirilmesi için uluslararası toplumu harekete geçirmeye devam edeceğini vurguladı.

Ateşkes çabaları devam ediyor

Türkiye, İsrail ve Filistinli yetkililerle ateşkes için görüşmelerini sürdürüyor. Türkiye, ateşkesin bir an önce sağlanmasını ve bölgede barış ve istikrarın tesis edilmesini istiyor.

Türkiye, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınayarak, sivillerin korunması çağrısında bulunmuştu. Türkiye, Gazze'ye insani yardım ulaştırmak için de çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler