Meme kanserinden sonra en sık görülen hastalık

Meme kanserinden sonra en sık görülen hastalık

Meme kanseri tedavisi görmüş kadınlar arasında sıkça görülen lenfödem, hayat boyu tedavi gerektirebilir ve ikincil kanser riskini artırabilir.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Öznur Öken, hastaların farkındalığını artırmak ve sağlıklı yaşam konusunda önemli bilgiler paylaştı.

Lenfödem, Meme Kanseri Sonrası Sık Görülüyor

Meme kanseri cerrahisi veya radyoterapi sonrası lenfödem riski artıyor. Meme kanseri olan her 4 kadından biri lenfödem riski taşıyor.

Lenfödem, Hayat Boyu Tedavi Gerektirebilir

Prof. Dr. Öznur Öken, lenfödemin kronik bir hastalık olduğunu ve ömür boyu tedavi gerektirdiğini vurguluyor. Risk faktörlerini azaltmak önemli.

Tedavide Altın Standart: Kompleks Dekonjestif Terapi (KDT)

KDT yöntemi, lenfödem tedavisinde etkili bir yol sunuyor. Tedavi edilmeyen lenfödem ilerleyebilir ve ciddi komplikasyonlara yol açabilir.

Lenfödem Yıllar Sonra Tekrarlayabilir

Meme kanseri tedavisi sonrası lenfödem riski devam edebilir. Semptomlar tekrarladığında uzman bir hekime başvurmak önemlidir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.